Kinderen Meivakantie Gratis activiteit

Meivakantie in Het Groene Huis

De meivakantie komt eraan! Voor kinderen van alle leeftijden zijn er allerlei leuke dingen te doen in het bezoekerscentrum Het Groene Huis op landgoed Schothorst.

Fotochallange
Van 25 april t/m 5 mei 2024 exposeren de leden van de werkgroep natuurfotografie IVN in het Groene Huis. Deze IVN werkgroep heeft een passie voor het zien én laten zien van de natuur. Laat je inspireren door de mooie natuurfoto’s en doe mee met onze fotochallenge voor kinderen! Bij de balie kan je een fotoframe lenen en zelf natuurfoto’s maken met je eigen camera. Stuur je mooiste, zelfgemaakte natuurfoto naar ons toe en maak kans op een prijs.

Natuurbingo
Op landgoed Schothorst zijn er verschillende doe-wandelingen voor kinderen. Nieuw is bijvoorbeeld de NatuurBingo! Ga op ontdekking op het landgoed en verzamel natuurcadeautjes om je bingokaart vol te krijgen. De wandelboekjes en een bingokaart haal je op bij de balie van Het Groene Huis. En vergeet niet de natuurspeeltuin te bezoeken!

Bezoek het middeleeuws erf
Op 28 april van 10:00 - 14:00 uur organiseert Past Forward kookworkshop 'Bijt de Tijd’. Ga actief aan de slag met antieke recepten voor leerzame ervaring. Met een ‘sausje’ van geschiedenis om de kookworkshop extra smaak te geven! Deze activiteit is voor jongeren 12+.
Op zondag 5 mei 13.00-17.00 uur is het Meifeest en de vroegmiddeleeuwse bruiloft. De meikoning en de meikoningin worden in het echt verbonden en dat alles vieren ze met muziek en dans. Kom meegenieten op de middeleeuwse boerderij, van de natuur, van feest, muziek en dans!

Meer info over alle kinderactiviteiten vind je op onze agenda www.hetgroenehuisamersfoort.nl/agenda

Wanneer

Datum: donderdag 25 april 2024
Tijd: 10:00 - 17:00

Prijsinformatie

gratis

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.