Informatie

 

Door de vele brouwerijen die Amersfoort vroeger rijk was, was het een echte bierstad. 

 

 

Begin je weekend goed, met een torenbeklimming en bierproeverij

De VVV heeft samen met Stadsbrouwerij De Drie Ringen een arrangement op maat gemaakt. Elke vrijdagmiddag van 12:30 tot 15:00 kan je een torenbeklimming combineren met een bierproeverij met rondleiding door de brouwerij. 

We verzoeken je om 12:15 bij de toren aanwezig te zijn. De torenbeklimming start om 12:30 en duurt tot 13:30 en is altijd onder leiding van een gids. Daarna loop je naar de brouwerij  (adres: Kleine Spui 18. Ongeveer 5 minuten lopen)  en kan je genieten van de proeverij met rondleiding van 14:00 tot 15:00 uur.

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je prachtige verhalen over deze bijzondere toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort! 

Na het prachtige uitzicht, word je ingewijd in de geheimen van het Amersfoortse bier in de Stadsbrouwerij De Drie Ringen. Tijdens een heerlijke proeverij met rondleiding leer je meer over de bierhistorie van de stad.

De kosten zijn € 34,00 per persoon.

Je kan dit boeken via de button onderaan deze pagina of aan de balie van de VVV.

 

 

Of maak er een privé arrangement van met jouw eigen groep

Voor groepen vanaf 6 personen is het mogelijk om een bijzondere combinatie te maken van Torenbeklimming met gids en een rondleiding + proeverij in Bierbrouwerij de Drie Ringen. Dit is op aanvraag bij de VVV en is daarom niet terug te vinden in de ticketshop.

Dit is mogelijk van woensdag t/m zondag, aanvang 12.30 uur, einde om 15.00 uur.

We verzoeken je om 12:15 bij de toren aanwezig te zijn. De torenbeklimming start om 12:30 en duurt tot 13:30 en is altijd onder leiding van een gids. Daarna loop je naar de brouwerij (adres: Kleine Spui 18. Ongeveer 5 minuten lopen) en kan je genieten van de proeverij met rondleiding van 14:00 tot 15:00 uur.

De kosten zijn € 34,00 per persoon.

Het maximum aantal personen per groep is 15.

Voor meer informatie of reserveren kunt u mailen naar: reserveringen@vvvamersfoort.nl

 

 

Geen fan van hoogtes?

Boek dan alleen een Rondleiding en proeverij in de bierbrouwerij, dan kunt u dit reserveren in onze ticketshop. 

De kosten zijn € 24,50 per persoon.

Je kan dit boeken via de button bovenaan deze pagina of aan de balie van de VVV.

 

Let op: alchohol vanaf 18 jaar

 

Achtergrondinformatie Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Al ruim 30 jaar brouwt de Stadsbrouwerij De Drie Ringen op een ambachtelijke wijze in Amersfoort haar bieren tussen de koperen ketels en omringd met heerlijke geuren komen de smaken van onze producten nog beter tot zijn recht. Met een rondleiding en bierproeverij maak je deze beleving compleet!

De laatste brouwerij van Amersfoort, de Phoenix Brouwerij, hield het lang vol, maar moest in 1969 toch de poorten sluiten. Twintig jaar later namen de gebroeders Johan en Marinus Korthals-Altes, ex-directeur-eigenaren van de Phoenix Brouwerij, het initiatief om toch weer een brouwerij in Amersfoort te vestigen. Zij waren van mening dat de oude brouwersstad Amersfoort toch een groot gemis kende en richtten De Stichting 'De Vriendenring Der Amersfoortsche Bierbrouwerij De Drie Ringen' op en in 1989 opende de nieuwe Amersfoortsche Bierbrouwerij De Drie Ringen de deuren.  De Drie Ringen Brouwerij ontleent zijn naam aan één van de brouwerijen die Amersfoort in de zeventiende eeuw rijk was. De originele gevelsteen van dit familiebedrijfje (daterend uit 1626) is bewaard gebleven. Maar dat is niet het enige wat bewaard gebleven is. De huidige brouwerij brouwt namelijk nog steeds het bier van toen onder de naam ‘Vuurvogel’. En dat is zeker het proberen waard! Daarnaast brouwen wij nog steeds 12 authentieke recepten.

 

 

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Kleine Spui 18

3811 BE Amersfoort

www.dedrieringen.nl

Telefoon: 033 785 44 32
E-mail: info@dedrieringen.nl

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.