Door de vele brouwerijen die Amersfoort vroeger rijk was, was het een echte bierstad. Voor de echte bier- en cultuurliefhebbers kan je via de VVV Amersfoort bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen een rondleiding door de brouwerij boeken met proeverij. Elke woensdag t/m zondag om 14:00 uur biedt de brouwerij de bierproeverij met rondleiding aan. Boek je tickets via de blauwe knop op deze pagina!

Algemene informatie

 

Bierproeverij met rondleiding

Tijdsduur: 1 uur

Elke woensdag t/m zondag om 14:00 uur

Vanaf 18 jaar

Alleen in het Nederlands

Prijs €22,50 p.p.

Max. 6 plekken berschikbaar per rondleiding via onze website

Tickets

Koop je tickets via de knop hieronder of aan de balie van VVV Amersfoort, schuin tegenover de toren.

Ben je met een groep vanaf 6 personen, kan je ook op een ander moment het arrangement inplannen. Mail dan naar reserveringen@vvvamersfoort.nl

Mocht je willen boeken voor meer personen, dan waar capaciteit voor is, mail of bel dan naar de VVV.

 

Achtergrondinformatie Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Al ruim 30 jaar brouwt de Stadsbrouwerij De Drie Ringen op een ambachtelijke wijze in Amersfoort haar bieren tussen de koperen ketels en omringd met heerlijke geuren komen de smaken van onze producten nog beter tot zijn recht. Met een rondleiding en bierproeverij maak je deze beleving compleet!

De laatste brouwerij van Amersfoort, de Phoenix Brouwerij, hield het lang vol, maar moest in 1969 toch de poorten sluiten. Twintig jaar later namen de gebroeders Johan en Marinus Korthals-Altes, ex-directeur-eigenaren van de Phoenix Brouwerij, het initiatief om toch weer een brouwerij in Amersfoort te vestigen. Zij waren van mening dat de oude brouwersstad Amersfoort toch een groot gemis kende en richtten De Stichting 'De Vriendenring Der Amersfoortsche Bierbrouwerij De Drie Ringen' op en in 1989 opende de nieuwe Amersfoortsche Bierbrouwerij De Drie Ringen de deuren.  De Drie Ringen Brouwerij ontleent zijn naam aan één van de brouwerijen die Amersfoort in de zeventiende eeuw rijk was. De originele gevelsteen van dit familiebedrijfje (daterend uit 1626) is bewaard gebleven. Maar dat is niet het enige wat bewaard gebleven is. De huidige brouwerij brouwt namelijk nog steeds het bier van toen onder de naam ‘Vuurvogel’. En dat is zeker het proberen waard! Daarnaast brouwen wij nog steeds 12 authentieke recepten.

 

 

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Kleine Spui 18

3811 BE Amersfoort

www.dedrieringen.nl

Telefoon: 033 785 44 32
E-mail: info@dedrieringen.nl

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.