Let op: de binnenstad is autoluw

Dat betekent dat je er alleen mag rijden als je een ontheffing hebt.

Lees hier alle informatie


Stadsplattegrond Amersfoort

Bekijk hier onze stadsplattegrond  

 

Openbaar vervoer

Amersfoort beschikt over 3 stations:

Amersfoort Centraal

Amersfoort Schothorst

Amersfoort Vathorst

Vanaf deze stations rijden bussen door heel Amersfoort. Wil je naar het centrum? Pak lijn 5,6,8,17,80,82, 217 of 280.

Kom je ons bezoeken en maak je gebruik van het OV? Je checkt makkelijk in en uit met je betaalpas, creditcard of je mobiel.  Een kaartje kopen van tevoren of een OV chipkaart is dus niet persé nodig. Wel zo handig. Lees hier alles over OVpay.

LET OP!  In de zomervakantie is Amersfoort Centraal een aantal weken moeilijk of niet bereikbaar.

Tussen 6 juli en 18 augustus 2024 zijn er aanpassingen in de dienstregeling van en naar Amersfoort Centraal. Van 6 tot 13 juli rijden er minder treinen, van 13 tot 29 juli is er geen treinverkeer mogelijk en rijden er bussen. Vanaf 29 juli rijden op steeds meer trajecten treinen. Van 15 augustus tot en met 18 augustus ligt het treinverkeer nogmaals helemaal stil. De stad is dan met vervangend busvervoer bereikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van NS.

 

Auto/Motor

Plan hier jouw route naar Amersfoort

 

Verboden te fietsen in winkelgebied

Op donderdag tussen 11:00 - 21:00 uur. Op de overige dagen tussen 11:00 - 17:30 uur

 

Honden niet toegestaan

In de winkelstraten van de binnenstad zijn honden niet toegestaan

 

Amersfoort wordt steeds toegankelijker

Of je nu gebruik maakt van een rolstoel, slecht ter been bent, doof of blind bent of een tijdelijke beperking hebt. Door het keuringsteam van Ongehinderd worden locaties in Amersfoort getoetst. In de handige app en op de website van Ongehinderd vind je informatie over de toegankelijkheid van meer dan 170 plekken in het middeleeuwse Amersfoort waaronder horeca en winkels.

Zoek je meer informatie over toegangkelijke evenementen, toeristische bezienswaardigheden en culturele voorzieningen in Amersfoort kijk dan op de website van Toegankelijk Amersfoort.

 

Uit met autisme

Mensen met autisme kunnen erg prikkelgevoelig zijn voor talloze vormen van prikkels, denk bijvoorbeeld aan geluiden, licht of onverwachte aanrakingen. Het maakt dat het vinden van ontspanning in de vrije tijd niet altijd even makkelijk is. Hiervoor is de website www.uitmetautisme.nl ontwikkeld. Hier vind je o.a. de prikkelarme UITagenda. Deze website is ook uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel of burn-outklachten.

 

HogeNood App

HogeNood is dé applicatie voor op uw mobiele telefoon waarmee u het dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet kunt vinden. Stelt u zich eens voor dat u winkelt, fietst of met de auto rijdt in een vreemde omgeving en u moet plotseling naar het toilet. Waar kunt u dan naar toe voor het dichtstbijzijnde en schone toilet?

Meer informatie over deze app en downloaden: https://www.hogenood.nl/app

 

Alvast een prettig bezoek aan onze mooie stad gewenst!

 

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.