Contact VVV Amersfoort

Openingstijden

Maandag 11:00 - 17:00 uur  
Di t/m za 10:00 - 17:00 uur  
Zondag  11:00 - 16:00 uur 1 apr t/m 31 okt
Zondag 11:00 - 15:00 uur 1 nov t/m 31 mrt

 

 Adres  Breestraat 1
 Postcode  3811 BH
 Plaats  Amersfoort
 Telefoonnummer  033 - 4659444
 E-mailadres  info@vvvamersfoort.nl 

 

 

Over de VVV Amersfoort


De VVV Amersfoort is gevestigd aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren; het stralende middelpunt midden in het historische centrum. Voor leuke souvenirs en cadeaukaarten ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben onze eigen I LOVE AMERSFOORT productlijn, typisch Hollandse souvenirs, lokale lekkernijen en de lekkerste Amersfoortse biertjes.

We adviseren je met veel plezier over de leukste activiteiten en mooiste hotspots in de stad en de omgeving. De VVV Amersfoort is het ideale startpunt om inspiratie op te doen voor je dagje uit of weekendje weg. Met alleen al 500 monumenten in de binnenstad kom je ogen tekort. Of je nu fietsend, wandelend of varend onze mooie stad wil ontdekken, wij voorzien je van info en tips om je een geweldige tijd te bezorgen. 

Je bent van harte welkom in onze winkel voor inspiratie, giftcards en de tofste souvenirs! Ons enthousiaste team staat voor je klaar.

Wat zeggen de bezoekers over ons:

"Nette overzichtelijke winkel schuin tegenover 'de Lange Jan' . Deze VVV heeft zowel gratis foldermateriaal en plattegronden van Amersfoort, als betaalde kaarten, routes, ansichten en andere toeristeninformatie. Ook leuke Amersfoort gerelateerde cadeautjes.
De medewerkers hebben er echt zin en zijn goedgehumeurd, vriendelijk en behulpzaam. Ze komen ook spontaan met leuke tips en denken met je mee."

"Veel info, goede locatie en zeer klantgericht."

"Leuke Amersfoort souvenirs te koop vriendelijk en behulpzame medewerkers, echt een goede VVV"

"Vriendelijk en behulpzame medewerkers én een schat aan cadeaukeuzes voor als je een verjaardag o.i.d. hebt, maar niet weet wat te geven. Dus ook aanbevolen voor de echte Amersfoorter die dit heerlijke winkeltje normaliter voorbijloopt."

"Overzichtelijke VVV! Er is veel voor de toerist te vinden, van souvenirs tot foldertjes. Bij ons bezoek kregen we ook een gratis stadskaart mee, dat is fijn want we willen wat meer in Amersfoort ontdekken.
Hier zijn ook de Amersfoortse Keitjes te vinden!"

 

Vacatures

 

City Host Amersfoort

VVV Amersfoort is op zoek naar City Hosts. Trotse inwoners van Amersfoort die gastvrijheid in zich hebben, kennis van Amersfoort hebben en graag in contact komen met mensen.

Werkzaamheden: Bezoekers welkom heten, vragen beantwoorden over de stad, evenementen en activiteiten en de bezoekers adviseren hoe van A naar B te komen. Meld je aan als vrijwilliger!

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent 18 jaar of ouder en hebt MBO+ werk- en denkniveau

• Je woont in de regio Amersfoort

• Je hebt een uitgebreide kennis van de stad

• Je beheerst het Nederlands uitstekend, daarnaast beheers je in ieder geval het Engels en bij voorkeur nog een andere buitenlandse taal

 

Competenties:

· Je bent klantgerichtheid

· Je kan goed luisteren

· Je bent enthousiast

· Je bent sociaal en gemakkelijk benaderbaar, je mengt je graag met bezoekers

 

Wat kun je van ons verwachten?

Als City Host zet je je tijd en energie vrijwillig in om bezoekers van Amersfoort gastvrij te ontvangen en doe je unieke ervaringen op. Daar krijg je ook wat voor terug:

· Je wordt getraind in gastvrijheid

· Je krijgt een briefing voor je werkzaamheden als City Host

· Jaarlijks wordt een gastvrijheidsactiviteit voor je georganiseerd

· Je krijgt een speciale City Host outfit

· Je krijgt koffie/thee en een broodje aangeboden tijdens je dienst

· Indien je OV-kosten maakt om naar je dienst te komen, dan wordt dat vergoed

Voor vragen of om te solliciteren neem contact op met Guido de Graaf via g.degraaf@vvvamersfoort.nl

Onze missie, visie en doel 

 

Missie

"VVV Amersfoort bevordert het (zakelijk) toerisme en vrijetijdsbesteding in (regio) Amersfoort door de klant als een goed gastheer van dienst te zijn. Hiertoe wordt de gast attent gemaakt op de mogelijkheden voor toerisme, recratie en vrijetijdsbesteding (informatie) en het optimaal benutten ervan (bemiddeling). VVV Amersfoort levert hiermee een duurzaam constructieve bijdrage aan de lokale economie en de locale maatschappelijke functies."

Visie

"VVV Amersfoort streeft ernaar de missie optimaal ten uitvoer te brengen door zich continu doelbewust op te stellen als de gastheer voor Amersfoort en zichtbaar te zijn voor iedere (binnenstad)bezoeker."

Doel

"De VVV Amersfoort is er om de stad 'te dienen' in samenwerking met de plaatselijke stakeholders en het geven van informatie over bezienswaardigheden, hotspots en toeristische activiteiten aan bezoekers over de stad. De verbinding zoeken met onze plaatselijke stakeholders zoals winkelgebieden in en rond het centrum, lokale horeca, het cultuuraanbod en de toeristische attracties, waardoor zij meer zichtbaar worden. Daarnaast is ons doel om het toerisme verder te ontwikkelen.

De plek voor toeristische informatie, inspiratie en Amersfoort-cadeaus."

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.