Let op: de binnenstad is autoluw.

Dat betekent dat je er alleen mag rijden als je een ontheffing hebt.

Lees hier alle informatie

Auto parkeren

In Amersfoort heb je genoeg gelegenheden om je auto te parkeren. Je kunt ervoor kiezen om op straat te parkeren, in een parkeerterrein of in een garage.

Betaald parkeren
In enkele gebieden in de binnenstad is er alleen gelegenheid om te parkeren met een vergunning en in de overige gebieden kan er betaald worden geparkeerd. Deze gebieden zijn verdeeld in twee zones: tariefzones A en B. in deze zones kan er met zowel pinpas of creditcard worden betaald. Bekijk hier de actuele tarieven.

Op de meeste locaties geld van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 20:30 en op zondag tussen 12:00 en 17:00 betaald parkeren.

Blauwe zone
Op sommige plekken in de binnenstad zijn er blauwe zones. Dit houdt in dat je met een parkeerschijf gratis mag parkeren. De parkeerduur is per plek aangegeven op het verkeersbord bij de parkeergelegenheid.

Elektronische oplaadpunten
Op een aantal plekken in Amersfoort heb je de mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden. Op deze plekken is dezelfde regeling met betaald parkeren van toepassing als de andere gebieden in de binnenstad. Het is alleen toegestaan om te parkeren op deze plekken als de auto aan een laadpaal is verbonden en de auto daadwerkelijk word opgeladen. De parkeergarages Koestraat, Stadhuisplein en Flintplein hebben oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Touringcars; in- en uitstappen en parkeren

Bezoekt u Amersfoort met een touringcar? Je kunt de passagiers laten in- en uitstappen op het Stadhuisplein, aan de rechterzijde van de weg, waarbij je de bus met de rechterwielen op het trottoir mag zetten. Je kunt deze locatie verlaten via Achter Davidshof, Westsingel en Molenstraat naar de Stadsring.

Parkeren touringcar
Het parkeren van een touringcar mag maximaal 24 uur aan de Geldersestraat, op korte afstand van het centrum. Parkeren aan de Geldersestraat is gratis. LET OP; DEZE STRAAT IS AFGESLOTEN TOT 1 SEPTEMBER!

 

Fietsenstallingen

Je kunt jouw fiets gratis stallen bij één van de vier fietsenstallingen in de binnenstad. 

Fietsenstalling Amicitia

Fietsenstalling Sint Jorisplein

Fietsenstalling Kamperbinnenpoort

Fietsenstalling Eemlaan

Bekijk hier de actuele openingstijden van de fietsenstallingen.

Hoe werkt het?
Bij binnenkomst wordt door een medewerker een label aan je fiets bevestigd. Je ontvangt dan een bijbehorend fietsticket. Bewaar dit ticket goed: hiermee kan je je fiets later weer ophalen. Zet je fiets wel goed op slot! Mocht je je ticket verliezen, dan kan je door middel van een werkende fietssleutel aantonen dat je de eigenaar bent.

Bij alle fietsenstallingen zijn openbare toiletten aanwezig!

 

Camper

Wil je meer informatie over het parkeren van een camper? Bekijk dan de Waterrijk Amersfoort pagina.

 

Parkeergarages
De parkeergarages hieronder zijn rondom het centrum te vinden. Deze garages zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag open.

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.