Auto parkeren

In Amersfoort heb je genoeg gelegenheden om je auto te parkeren. Je kunt ervoor kiezen om op straat te parkeren, in een parkeerterrein of in een garage.

 

Betaald parkeren

In enkele gebieden in de binnenstad is er alleen gelegenheid om te parkeren met een vergunning en in de overige gebieden kan er betaald worden geparkeerd. Deze gebieden zijn verdeeld in twee zones: tariefzones A en B. in deze zones kan er met zowel pinpas of creditcard worden betaald. Bekijk hier de actuele tarieven.

 

Op de meeste locaties geld van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 20:30 en op zondag tussen 12:00 en 17:00 betaald parkeren.

 

Blauwe zones

Op sommige plekken in de binnenstad zijn er blauwe zones. Dit houdt in dat je met een parkeerschijf gratis mag parkeren. De parkeerduur is per plek aangegeven op het verkeerbord bij de parkeergelegenheid.

 

Parkeergarages

De volgende parkeergarages zijn rondom het centrum te vinden. Deze garages zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag open.

Parkeergarage Amerena

Parkeergarage Asch van Wijckstraat

Parkeergarage Beestenmarkt

Parkeergarage het Boegbeeld

 Parkeergarage Eemplein

 Parkeergarage Flintplein

Parkeergarage Koestraat

Parkeergarage Soeverein

Parkeergarage Stadhuis

 Parkeergarage St. Jorisplein

 

Elektronische oplaadpunten

Op een aantal plekken in Amersfoort heb je de mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden. Op deze plekken is dezelfde regeling met betaald parkeren van toepassing als de andere gebieden in de binnenstad. Het is alleen toegestaan om te parkeren op deze plekken als de auto aan een laadpaal is verbonden en de auto daadwerkelijk word opgeladen. De parkeergarages Koestraat, Stadhuisplein en Flintplein hebben oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Fietsenstallingen

U kunt uw fiets gratis stallen bij één van de vier fietsenstallingen in de binnenstad. 

Fietsenstalling Amicitia

Fietsenstalling Sint Jorisplein

Fietsenstalling Kamperbinnenpoort

Fietsenstalling Eemlaan

Bekijk hier de actuele openingstijden van de fietsenstallingen.

Hoe werkt het?

Bij binnenkomst wordt door een medewerker een label aan je fiets bevestigd. Je ontvangt dan een bijbehorend fietsticket. Bewaar dit ticket goed: hiermee kan je je fiets later weer ophalen. Zet je fiets wel goed op slot! Mocht je je ticket verliezen, dan kan je door middel van een werkende fietssleutel aantonen dat je de eigenaar bent.

 

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.