Belangrijke informatie!

Het beklimmen van de toren geschied op eigen risico.

Coronaregels

Bij klachten verzoeken we je niet deel te nemen aan de rondleiding.

Let op: Het tonen van een Coronatoegangsbewijs is verplicht om deel te mogen nemen aan de beklimming. Deze laat je 15 minuten voor aanvang van de beklimming checken in de winkel van de VVV (Schuin tegenover de toren). Van onze winkelmedewerker krijg je een bewijsje mee dat het Coronatoegangsbewijs gecontroleerd is zodat de gids dit weet. Op zondag is de winkel van de VVV gesloten. Op deze dag doet de torengids de check. Mocht je niet in het bezit zijn van een smartphone mag je de QR code ook uitgeprint tonen. Vanaf zondag 28 november is het dragen van een mondkapje verplicht in de toren.

 

Torenbeklimming

De trots van Amersfoort is de bekendste eyecatcher van de stad en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen met haar 100 klokken, waarvan 7 luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren.

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en omgeving! 

Torenexperience

Door welke gebeurtenis werd Amersfoort een pelgrimsstad? Waar is de kerk gebleven? En waarom is de toren vandaag de dag nog steeds zo belangrijk? De boeiende verhalen van de torengids worden afgewisseld met fimprojecties op de imposante muren van de toren. 

Daarna neemt de gids je verder mee omhoog en kan je genieten van prachtige vergezichten. Je kan Utrecht zien liggen en zelfs Amsterdam. Een bewolkte dag? Geen zorgen, hiervoor is de stichting Torenexperience een speciale app aan het ontwikkelen. Deze kan je downloaden op je telefoon zodat je toch virtueel deze vergezichten kan aanschouwen en zelfs naar je toe halen. Hoe gaaf is dat?!

Dit mag je zeker niet missen, tot snel!

 

Tijden/dagen

Er zijn dagelijks reguliere beklimmingen om 14:00 uur.

Elke zaterdag is er een beiaardbeklimming om 15:30 uur. Tijdens deze speciale beklimming krijg je uitleg en een demonstratie door een beiaardier van de carillons in de toren.

De kinderrondleidingen op de toren met Abe de Verteller zijn op 28 december 2021 en op 7 januari 2022. Deze beklimming gaat alleen door als er minimaal 6 deelnemers zijn.

De rondleidingen duren een uur en deze zijn alleen te doen onder leiding van een gids. Bij gladheid, onweer o.i.d. behoud de VVV het recht om de rondleiding te annuleren.

Tijden onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat er een besloten evenement in de Onze Lieve Vrouwetoren is, rondleidingen kunnen dan niet doorgaan. 

Tickets

Koop hieronder je tickets of aan de balie bij VVV Amersfoort, schuin tegenover de toren.

Heb je een torenvoucher? Verzilver dan je voucher aan de balie bij ons VVV kantoor.

Er mogen maximaal 12 personen deelnemen per rondleiding. Reserveren is verplicht!

Voor gezelschappen t/m 12 personen kan er ook op een ander moment een priverondleiding aangevraagd worden via reserveringen@vvvamersfoort.nl 

Volwassenen: € 8,50 p.p.

Kinderen: € 5,00 p.p.

T/m 3 jaar: gratis (voor deze leeftijd hoeft er geen ticket geboekt te worden)

De rondleiding start voor de toren. We verzoeken je om ongeveer een kwartier van te voren op deze plek te verzamelen. De gids komt je ophalen als de rondleiding start.

De VVV Amersfoort wenst je veel plezier met de beklimming!

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.