Beste bezoeker of local,

Vanwege de verlenging van de maatregelen vinden er geen rondleidingen plaats op de Onze Lieve Vrouwetoren. We hopen je snel weer te mogen rondleiden op ons stralende middelpunt. Houd deze pagina en onze socials in de gaten! Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op via info@vvvamersfoort.nl

Blijf gezond en tot snel!

 

Onze Lieve vrouwetoren

De trots van Amersfoort is de bekendste eyecatcher van de stad en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen met haar 100 klokken, waarvan 7 luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren.

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort!

Er is elke dag een beklimming 14:00 uur. Op drukke momenten kunnen er meer beklimmingen ingezet worden. Klik op 'koop je tickets' om een recent overzicht te zien van alle beklimmingen.

De rondleidingen duren een uur en deze zijn onder leiding van een gids. Bij gladheid, onweer o.i.d. behoud de VVV het recht om de rondleiding te annuleren.

Tijden onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat er een besloten evenement in de Onze Lieve Vrouwetoren is. Rondleidingen kunnen dan niet doorgaan. 

Slechtvalken

Wanneer de slechtvalken kleintjes hebben en uitvliegen, is de tweede omloop niet toegankelijk. Dit is meestal in mei/juni.

Coronamaatregelen

Wij verzoeken je om niet aan de rondleiding deel te nemen indien je gezondheidsklachten ervaart zoals verkoudheid, hoesten of koorts.

Je dient tijdens de rondleiding 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en de gids.

Je dient alle instructies van de gids op te volgen.

Tickets

Koop hieronder je tickets of aan de balie bij VVV Amersfoort, schuin tegenover de toren.

Reserveren is verplicht!

Per rondleiding zijn maximaal 6 tickets beschikbaar.

Hier maken wij geen uitzondering op.

 

Tijden:

Dagelijks om 14:00 uur

 

Prijzen:

Volwassene: € 7,50

4 t/m 12 jaar: € 5,00

0 t/m 3 jaar: Gratis

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.