Reserveer nu je tickets:

 

Belangrijke informatie!

Het beklimmen van de toren geschiedt op eigen risico.

Let op: De begintijd van het tijdslot is tevens de aanvangstijd van de rondleiding.

We verzoeken je om 15 minuten voor aanvang van de beklimming aanwezig te zijn.

 

Coronaregels

Bij klachten verzoeken we je niet deel te nemen aan de rondleiding.

 

Torenbeklimming

De trots van Amersfoort is de bekendste eyecatcher van de stad en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen met haar 100 klokken, waarvan 7 luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren.

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en omgeving! 

Torenexperience

Door welke gebeurtenis werd Amersfoort een pelgrimsstad? Waar is de kerk gebleven? En waarom is de toren vandaag de dag nog steeds zo belangrijk? De boeiende verhalen van de torengids worden afgewisseld met fimprojecties op de imposante muren van de toren. 

Daarna neemt de gids je verder mee omhoog en kan je genieten van prachtige vergezichten. Je kan Utrecht zien liggen en zelfs Amsterdam. Dit mag je zeker niet missen, tot snel!

 

Tijden/dagen

Er zijn dagelijks reguliere beklimmingen om 14:00 uur.

Kinderrondleiding op de toren. Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en ver daarbuiten uit om met hem in de vakantie de Onze Lieve Vrouwetoren te komen beklimmen! Aan de hand van spannende verhalen neemt Abe de kinderen en hun ouders mee naar de top van de toren.

Elke 1e zaterdag van de maand is er een avondbeklimming. Deze starten om 19:00 uur en 19:30 uur.

De rondleidingen duren een uur en deze zijn alleen te doen onder leiding van een gids. Bij gladheid, onweer o.i.d. behoudt de VVV het recht om de rondleiding te annuleren.

Tijden onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat er een besloten evenement in de Onze Lieve Vrouwetoren is, rondleidingen kunnen dan niet doorgaan. 


Tickets

Koop je tickets via de knop hierboven of aan de balie bij VVV Amersfoort, schuin tegenover de toren.Er mogen maximaal 14 personen deelnemen per rondleiding. Reserveren is verplicht! T/m 3 jaar: gratis (voor deze leeftijd hoeft er geen ticket geboekt te worden)

Heb je een torenvoucher? Verzilver dan je voucher aan de balie bij ons VVV kantoor.

Groepen vanaf 6 personen kunnen een privérondleiding aanvragen op elk gewenst tijdstip, via reserveringe@vvvamersfoort.nl

De rondleiding start voor de toren. We verzoeken je om ongeveer een kwartier van te voren op deze plek te verzamelen. De gids komt je ophalen als de rondleiding start.

De VVV Amersfoort wenst je veel plezier met de beklimming!

Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren

 

Benieuwd geworden naar de toren experience? Bekijk de foto's hieronder.

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.