Kinderen Actief Ontspanning Landgoed Leerzame activiteiten

Het Groene Huis

Het Groene Huis, het Middeleeuwse Erf en de Natuurspeelplaats in Landgoed Schothorst.

Het Groene Huis
Het Groene Huis is van de gemeente Amersfoort voor de Amersfoorters; om inspiratie of kennis op te doen over natuur en duurzaamheid. Het is een inspirerende plek om te werken en te vergaderen. Weg van de drukte als groene groep of duurzame ondernemer. Een plek om dicht bij huis in de natuur te zijn. 

Middeleeuws Erf
Verscholen in de natuur ligt het Middeleeuws Erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen maak je kennis met de gebouwen, gewassen en mensen van het jaar 800. De boerderij is een reconstructie gebaseerd op de opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland. Op het erf ervaar je het eenvoudige middeleeuwse boerenleven dat was afgestemd op de natuur. Ook zijn er allerlei dieren op het erf, in de weide en de stal zoals: schapen, geiten, Kune Kune varkens en kippen. Hoe leefden de middeleeuwers toen? Kom langs en kom erachter. 

Natuurspeelplaats
De natuurspeelplaats is de grootste natuurspeelplaats van Amersfoort. Kinderen kunnen er tussen zonsopgang en zonsondergang terecht om te spelen. De speeltuin ligt aan de kant van de Duivensteeg, aan de westkant van het landgoed. Kom waterpompen, klimmen of hutten bouwen. Neem je picknickspullen mee om lekker te genieten en uit te rusten in de natuur. 

Voor meer informatie over Het Groene Huis, Het Middeleeuws Erf of over de Natuurspeelplaats kijk dan op de website van Het Groene Huis.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.