Gilde Amersfoort

Ook zo benieuwd naar alle mooie plekjes van de historische binnenstad van Amersfoort? Wandel dan mee met de gidsen van Gilde Amersfoort. Zij nemen je mee op een tour van 1,5 uur en vertellen je de leukste verhalen en laten je de mooiste plekjes zien. Een bezoek aan de Koppelpoort binnen zit standaard in deze tour.

Ook voor groepsuitjes en themawandelingen kan je terecht bij Gilde Amersfoort. Kijk voor meer informatie op: www.gildeamersfoort.nl

Speciale Mondriaan wandeling vanaf 7 maart
Ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van de beroemde schilder Piet Mondriaan bieden wij op zijn geboortedag maandag 7 maart en daarna elke vrijdagmiddag een speciale Mondriaanwandeling aan. Loop met een van de deskundige gidsen mee om het ‘Amersfoort van toen’ te beleven, de tijd van de jeugdige Mondriaan waarin de stad een stormachtige ontwikkeling doormaakte.

De gids toont je onder andere zijn geboortehuis, nu deel van het Mondriaanhuis, waar hij als kind ook heeft gewoond. Zijn vader gaf in de naast de woning gelegen school als hoofdonderwijzer en tekenleraar les. Piet Mondriaan was naast schilder ook schrijver: bij het stadhuis zijn uitspraken van hem te vinden.

De wandeling start op het Stadhuisplein en eindigt bij het Mondriaanhuis. Het Gilde heeft bij deelname aan de wandeling een tijdslot van een half uur gereserveerd zodat je – als je dat wilt – direct aansluitend het interessante Mondriaanhuis kunt bezoeken. Dat kan gratis met een Museumjaarkaart. Als je die niet hebt, kun je bij het Mondriaanhuis bij vertoon van uw Gildeticket 50% korting krijgen op de entreeprijs. Je betaalt dan maar € 6,50.

 

Belangrijke informatie aanloopwandeling:

Tijden/dagen

Dagelijks om 11:30 en 14:00 uur.


Capaciteit

Er mogen maximaal 15 deelnemers per rondleiding deelnemen.
 

Prijzen

Kinderen t/m 3 jaar gratis

Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 4,00

Vanaf 13 jaar € 6,00 p.p.


Tickets

Koop je tickets via de knop hieronder of aan de balie van de VVV (schuin tegenover de toren).


Start

De rondleiding start voor de toren. We verzoeken je om ongeveer een kwartier van te voren op deze plek te verzamelen. De gids komt je ophalen als de rondleiding start.

De Mondriaanwandeling start om 13.30 bij het stadhuis en eindigt bij het museum.

De VVV Amersfoort wenst je veel plezier met de stadswandeling!

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.