Muziek Gratis activiteit Meivakantie

Franz Schubert Winterreize

Waarom een Winterreise eind april? 

Het gaat hier om de Winterreise van Schubert (1797 – 1828), de meest gewaardeerde liederen-serie, die ooit is geschreven. Het totaal van 24 zangstukken, sterk contrasterend wat betreft pathos, kan worden gezien als een metafoor voor de levenswandel van een mens met zijn uiteenlopende emoties die eindigen in het onbestemde. Iedereen kan kiezen wat hij of zij erbij voelt doordat de soms raadselachtige gedichten in combinatie met de schitterende pure muzikale vertaling niet concreet zijn. Dat kan in de winter maar net zo goed in april, want het leven kent immers in alle tijden pieken en dalen. 

De uitvoerenden 

Remon Holsbergen begon zijn piano-opleiding op zijn veertiende aan het Arnhems Conservatorium bij Frank van Laar, behaalde vervolgens zijn bachelor aan het conservatorium van Amsterdam en zijn Masters Degree aan de Hochschule für Musik in Freiburg. Regelmatig heeft hij masterclasses gevolgd, o.m. bij Naum Grubert en Geoffrey Madge.  Hij heeft in Nederland en het buitenland succesvol opgetreden als solist en ook als begeleider van zangers en strijkers. Tevens werkt hij als pianodocent in Amsterdam. 

Bob Kauffmann startte aan het conservatorium op zijn 15e , instrument piano, maar zag een bredere toekomst voor zich dan alleen als musicus, en besloot in Delft te gaan studeren voor civiel ingenieur/architect. Daarnaast is hij intensief muziek blijven maken als zanger/pianist, waarbij hij lessen volgde van vooraanstaande musici. Hij treedt een paar keer per jaar op, op uiteenlopende podia.  

Zaal open vanaf 15:30 uur

Wanneer

Datum: zondag 28 april 2024
Tijd: 16:00 - 18:00

Prijsinformatie

Gratis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.