Expositie / Tentoonstelling In de regio

Vogels natuurlijk!

Van 21 januari t/m 31 maart 2024 exposeert Elwin van der Kolk, één van Nederlands bekendste natuur- en vogelschilders, met ruim 100 kunstwerken in Kasteel Groeneveld te Baarn. Drie zalen van het kasteel zijn gevuld met een selectie van zijn mooiste illustraties en nieuwste schilderijen.

Elwin is bekend als huistekenaar van Vogelbescherming Nederland en illustreerde vele vogelboeken, waaronder de in 2017 verschenen bestseller Zakgids Vogels van Nederland en België. Zijn werk is internationaal bekend en te vinden in collecties van de sultan van Oman en het Woodson Art museum in Wausau, Wisconsin, VS. Ook is hij toegelaten tot de Society of Animal Artists, een internationaal gezelschap van natuurschilders.

“Vogels zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik ben al mijn hele leven onder de indruk van hun perfectie. De diversiteit aan vormen, kleuren, patronen, gedragingen en geluiden is zo groot, dat ik nooit genoeg van ze krijg.”
Al 45 jaar probeer ik hun vorm te vangen in verf, in een poging om hun schoonheid vast te leggen.
Daarvoor hoef ik niet per se ver te reizen. Een groepje huismussen in de beukenhaag in mijn tuin, verdient net zo veel aandacht als een kleurige bijeneter in Zuid Frankrijk. Ik hoop dat mijn schilderijen en tekeningen eraan bijdragen, dat meer mensen vogels gaan waarderen.”

Wanneer

Datum: donderdag 28 maart 2024
Tijd: 11:00 - 17:00

Prijsinformatie

Volwassenen € 6,50

Kinderen tot 4 jaar gratis

Kinderen van 4 tot 11 jaar € 4,50

Vrienden van Groeneveld gratis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.