Meivakantie Gratis activiteit Religieus

Vrouwevaert Amersfoort

In een oecumenische gebedsviering op zaterdag 11 mei om 7.30 uur, wordt u welkom geheten in de Oud-Katholieke parochiekerk van de H. Georgius, ’t Zand 13 (kerk open vanaf 07.15 uur).

Na afloop van de Vrouwevaert om ± 09:30 uur is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee.

In 1444 wordt in de beek bij de stadsmuur van Amersfoort een Mariabeeldje gevonden. Opmerkelijke voorvallen daaromheen maken, dat het beeldje middelpunt van verering wordt. De stad groeit uit tot bedevaartsoord. Een Mirakelboek vermeldt meer dan vijfhonderd genezingen en gebedsverhoringen. Mede uit de overvloedige giften der pelgrims wordt de Onze Lieve Vrouwetoren gebouwd, die na haar jongste restauratie meer dan ooit middelpunt van onze stad, cultuur en onze devotie is. Ieder jaar eren wij die oorsprong in de stille bidtocht door de oude binnenstad en staan wij stil in een viering van Woord en Gebed rond haar beeltenis. Ook dit jaar willen wij met u en met onze buurtparochianen van H. Georgius deze rijke traditie voortzetten en delen.

Wij verwelkomen u graag!

 

 

Wanneer

Datum: zaterdag 11 mei 2024
Tijd: 07:30 - 10:30

Prijsinformatie

Gratis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.