Landgoed Actief Kinderen Familie Outdoor Leerzame activiteiten

Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg

Koetshuis Stoutenburg vormt een ideaal vertrekpunt om de natuur en de cultuurhistorie van landgoed Stoutenburg te ontdekken. Het voormalige koetshuis van kasteel Stoutenburg is ingericht als hét informatiecentrum voor de Gelderse Vallei.

De info-medewerkers van het Utrechts Landschap maken je wegwijs in de omgeving, vertellen je meer over de diverse wandelroutes en wat er allemaal voor de kinderen te doen is. 

Het voormalige koetshuis van Kasteel Stoutenburg is het startpunt voor uw bezoek aan de Gelderse Vallei. Je kunt er terecht voor wandel- en fietsroutes en een kop koffie. Tevens is er een klein winkeltje waar je producten kunt kopen uit de regio. In de filmzaal kom je alles te weten komen over de Heerlijkheid Stoutenburg, een landgoed met een rijke historie. Het bos bestaat grotendeels uit loofbomen en wat naaldhout. Opvallend zijn de hulststruiken in de ondergroei. In het voorjaar bloeien er stinsenplanten, zoals sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen. Later in het jaar is er ook salomonszegel te vinden en in mei bloeit de meidoorn uitbundig. Op Stoutenburg zijn 66 vogelsoorten geteld, waaronder de boomvalk, ijsvogel, specht en bosuil.

Stoutenburgerpad
Het Stoutenburgerpad is één van de vele klomenpaden in de omgeving. Deze loopt dwars over Heerlijkheid Stoutenburg. Ontdek het mooie buitengebied van Amersfoort en Leusden. Wandelen over boerenland, een historisch landgoed en langs beken in het buitengebied van Amersfoort en Leusden. Klomen aan, rugzak op en gaan! 

Route combineren: het Stoutenburgerpad is te combineren met het Snorrenhoefpad, Schutpad en Laaksepad. 

Speciaal voor kinderen:
Het stoute Schoenenpad, een doe- leer en wandelpad voor het hele gezin. 
Fietje bij de Poel, waar kinderen met behulp van een schepnetje ontdekken welke diertjes daar in het water leven (de poel is van half oktober tot half april gesloten). 
Het Luciapad, een familiespeurtocht naar de Juwelen van Lucia met opdrachten en spelletjes. 
Kompaspuzzeltocht, een wandeling met een kompas en een routebeschrijving met verschillende opdrachten. 

Meer informatie staat op de website van het Utrechts Landschap.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.