Indoor Ontspanning Familie Lieve Vrouwekerkhof Lunch Koffie Borrel

Theater de Lieve Vrouw

De Lieve Vrouw is hét culturele huis voor podiumkunsten en film in Amersfoort, aan het mooiste plein van de historische binnenstad.

In het intieme vlakkevloertheater krijgen jaarlijks circa 120 actuele, eigentijdse podiumkunsten de ruimte: theater, dans, muziek, gesprek of experiment. In de drie huiselijke filmzalen (89, 60 en 45 stoelen) worden dagelijks de nieuwste internationale kwaliteitsfilms en documentaires in hoogwaardige digitale kwaliteit vertoond.

364 dagen per jaar kan je bij De Lieve Vrouw inspiratie opdoen, regelmatig begeleid door een inleiding of een nagesprek, zo mogelijk in aanwezigheid van de theater- of filmmakers. Kunst en cultuur dicht op de huid en op het netvlies, élke dag. Kijk voor de actuele filmagenda op de website van De Lieve Vrouw.

Daarnaast is De Lieve Vrouw ook een gastvrij en bij tijden bruisend café-restaurant, waar je kunt kunt napraten over films en voorstellingen, maar waar je ook zonder voorstelling welkom bent voor koffie, lunch, een hapje en een drankje. Het café voert o.a. een assortiment fairtrade koffie en thee, schenkt speciale bieren en beschikt over een zonnig terras.

Anders kijken
De Lieve Vrouw is continu in beweging. Met onze kleinschalige en vernieuwende programmering willen wij onze bezoekers inspireren, uitdagen of andere perspectieven bieden: anders kijken, naar jezelf en de wereld.

We bieden een inspirerend podium, waarop kunst maar ook maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen zichtbaar worden. We werken hiertoe intensief samen met onze Amersfoortse culturele partners, zoals Flint, FASadE, Kunsthal KAdE en Scholen in de Kunst. Daarnaast werken we samen met Amersfoortse (theater)makers en -initiatieven, en lokale, regionale en nationale podia en filminstellingen.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.