Rondleiding Familie Cultuur Groepsactiviteiten Kinderen Krommestraat Wateractiviteiten Op het water Rondleiding Bezienswaardigheden / Attracties

Waterlijn Rondvaarten

Al 24 jaar rondvaarten in Amersfoort.

  • De west en de oost routes varen door de historische grachten en komen langs bekende monumenten als de waterpoort Monnikendam, het Huis met de Paarse Ruitjes, ’t Sprengel, de Onze-Lieve-Vrouwetoren en de Kamperbinnenpoort.
  • De Vestingvaart volgt het traject van de tweede stadsommuring (14e-15e eeuw) en vaart langs een schitterend park dat in de 19e eeuw is ontworpen door de tuinarchitecten van Lunteren en Zocher. Delen van deze 2e muur zijn bewaard gebleven. De vaarroute eindigt vlakbij het ‘andere’ handelsmerk van Amersfoort: de Koppelpoort. Je kan hierbij kiezen voor een aansluitend bezoek aan de Koppelpoort of Mannenzaal.
  • De route langs park Randenbroek volgt de Heiligenbergerbeek, die slingert door een dal dat als een groen lint de Amersfoortse binnenstad verbindt met de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De tocht gaat door mooie natuur via Randenbroek naar Kinderboerderij De Vosheuvel. De route kan ook gecombineerd worden met een wandeling.
  • Ook worden er verschillende themavaarten georganiseerd.

Prijsinformatie

Kinderen van 0 t/m 4 Gratis 
Van 5 t/m 8 €4,00 p.p.
Vanaf 9 jaar €7,00 p.p.

 


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.