Museum Kinderen Rondleiding Familie Groepsactiviteiten Leerzame activiteiten Indoor Musea

Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis, museum in Amersfoort, is het geboortehuis van Piet Mondriaan.

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944). Piet Mondriaan werd hier geboren en bracht er zijn kinderjaren door. Na het vertrek van de familie Mondriaan herinnerde er op deze plek lange tijd niets aan de wereldberoemde schilder, tot de architect Leo Heijdenrijk en zijn vrouw Cis er in 1994 het Mondriaanhuis van maakten en het openstelden voor publiek. Vanaf eind 2016 was het Mondriaanhuis tijdelijk gesloten voor een ingrijpende herinrichting. Op 7 maart 2017 is het museum geheel vernieuwd heropend.

Je kunt hier ontdekken hoe zijn werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen tot abstracte composities met de karakteristieke lijnen en vlakken. Dompel je onder in zijn dynamische leven en reis mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amersterdam via Parijs naar Londen en uiteindelijk naar New York. In zijn op ware grootte nagebouwde Parijse atelier zie je hoe Mondriaan zijn eigen werkruimte geheel naar zijn hand zette. New York beleef je door de ogen van de kunstenaar zelf. In 3d ervaar je zijn artistieke zoektocht die leidde tot zijn absolute meesterwerk, de Victorie Boogie Woogie. 

Doe Mondriaan
Ben je geïnspireerd geraakt door Mondriaan? Sluit je bezoek af in het Doe-het-zelf-atelier en creëer je eigen kunstwerk! Naast opdrachten die je zelfstandig kunt doen zijn er ook regelmatig workshops voor families en kinderen. Voor scholen en groepen zijn er speciale programma's en arrangementen op maat.

Prijsinformatie

Kijk voor de meest actuele entreeprijzen op de website van het Mondriaanhuis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.