Landgoed Natuur

Paleis Soestdijk

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis.

Paleis Soestdijk in transitie
Historie en toekomst gaan hand in hand op Landgoed Paleis Soestdijk: illustere bewoners als Willem III, Willem II, Anna Paulowna, koningin Juliana en prins Bernhard drukten hun stempel op dit bijzondere gebouw. Sinds december 2017 is Paleis Soestdijk in bezit van MeyerBergman Erfgoed Groep. Op dit moment zijn park en paleis gesloten, in aanloop naar de restauratie. Het landgoed wordt ontwikkeld tot dé landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Meer lezen over de toekomstplannen over Landgoed Paleis Soestdijk, kijk op de website. 

Welkom op de Parade
Op de Parade tegenover het Paleis zijn bezoekers van harte welkom. De voormalige boerderij is omgetoverd tot informatiecentrum voor Paleis Soestdijk I Made by Holland. Hier leer je als bezoekers alles over de toekomstplannen voor het Paleis én kun je bijzondere producten kopen op gebied van Voeding en Agricultuur, één van de pijlers. In de landwinkel kun je diverse streekproducten vinden en worden lokale kruiden en planten verkocht. Kom langs voor jouw biologische dropplant, verse salie, of zwarte bessenstruik! Ook zijn er diverse boeken te koop voor gezonde voeding, kookboeken met kliekjesrecepten en ander educatief leesvoer op het gebied van duurzaamheid, voeding en gezondheid. 

Huur de Oranjerie
Ben je op zoek naar een unieke locatie voor jou (zakelijke) bijeenkomst? De Oranjerie naast het Paleis is nog altijd beschikbaar voor verhuur. Neem je gasten mee op reis naar toen, nu en straks op het bosrijke landgoed. Het interessante verleden en de duurzame toekomst zijn nauw verweven. Paleis Soestdijk is een plek in beweging, waar iedereen welkom is en goede ideeën samenkomen. Ontdek de opties op de website.

VOORLOPERS Park Paleis Soestdijk
Van 13 mei tot en met 5 augustus is het park van Paleis Soestdijk geopend voor het publiek met de hedendaagse kunsttentoonstelling VOORLOPERS. Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie & design, duurzaamheid & recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed.


Foto 1 fotograaf: Nufotograferen
Foto 2 fotograaf: Hadewych Veys Photography


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.