Kinderen Familie Groepsactiviteiten Outdoor

Natuurboerderij de Brinkhorst

Natuurboerderij de Brinkhorst is een groene oase in de wijk Vathorst. Het is een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud. Het erf en de stal zijn tijdens de openingstijden te bezoeken en de rest van het terrein is openbaar wandelgebied. Dit wandelgebied laat zien hoe het landschap er heeft uitgezien voordat Vathorst gebouwd werd, toen alles nog boerenland was.

Onze kinderboerderij biedt onderdak aan boerderijdieren van diverse Nederlandse rassen. Deze dieren kun je zien en aaien in de knuffelweide. Elke werkdag worden onze dieren met liefde verzorgd door het Groen- en Klussenteam, Amerpoort biedt dagbesteding op Natuurboerderij de Brinkhorst. Op het erf kun je heerlijk buiten spelen. Er is heel veel ruimte zodat je kunt rondracen met iets uit ons wagenpark. Leef je lekker uit in de natuurspeelplaats met klimmen en klauteren en vies worden.

In het oude voorhuis van de boerderij bevindt zich ’t Brinkeltje. Waar vroeger de boerenfamilie leefde is nu ons knusse winkeltjeOoit gestart met een tafel met zelfgemaakte jam en kratten appels uit de boomgaard, nu uitgegroeid tot een echte verkoopplek van duurzame en lokale producten.

Kinderfeestje, overleg of activiteit op een unieke locatie? Dat kan! Wij hebben een ruim leslokaal ter beschikking voor verhuur. Deze ruimte bevindt zich midden tussen de dieren. Bij mooi weer sla je de deuren open en sta je op ons zonnige terras. De ruimte is volledig naar wens in te richten en te versieren (ballonnen helaas niet toegestaan) en er zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals

  • beamer 
  • stoelen en tafels (genoeg voor 30 mensen)
  • keuken met servies, koffiezetapparaat, koelkast en vaatwasser

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.