Landgoed Natuur

Landgoed Den Treek-Henschoten

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse vallei ligt Landgoed Den Treek-Henschoten, bezoek het Treeker Info Punt voor meer informatie.

Dit uitgestrekte gebied met bossen, natuur, landbouw en heide beslaat bijna 2200 hectaren. Landgoed Den Treek-Henschoten is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland. De aandeelhouders van Den Treek-Henschoten zijn nazaten van de stichter van het landgoed, Jonkheer W.H. de Beaufort. In 1807 kocht hij de buitenplaats Den Treek met omliggende bossen en landerijen. 

Bekende trekpleisters op het landgoed zijn de Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer. Er zijn diverse wandelingen over het landgoed die op eigen gelegenheid te maken zijn en starten vanaf verschillende parkeerplaatsen. Voor fietsers is er de Treeker Webapp langs allerlei bezienswaardigheden. Mountainbikers kunnen tegen betaling terecht op twee uitdagende mountainbikeroutes over het landgoed. Ruiters en koetsiers kunnen tegen betaling gebruik maken van zo’n 62 kilometer aan goed onderhouden ruiterpaden. Bezoekers kunnen in het Treeker Info Punt en op de uitgebreide website van het landgoed terecht voor meer informatie en voor de aanschaf van mountainbike-en ruitervignetten. 

Wandelen en fietsen 
Enkele
 uitgestippelde wandelroutes, die zeker de moeite waard zijn: 

  • Wandelroute Akkersesteeg van 4,1 km.
  • Wandelroute De Troet van 4,5 km.
  • Wandelroute Ringheuvels van 4,8 km

Ook voor mooie fietstocht kun je terecht op het landgoed. Er zijn verharde fietspaden aangelegd door het gehele gebied. 


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.