Landgoed

Landgoed Coelhorst

Een lang bewaard geheim door de eeuwenoude houtwallen, dikke oude eiken, een pittoresk kapelletje en karakteristieke fruitbomen.

Tussen de weidse Eempolder en de Amersfoort ligt het eeuwenoude Landgoed Coelhorst. Samen met andere natuurgebieden vormt Coelhorst een groen lint langs de Eem. Het is een gebied van 82 hectare en in eigendom van Natuurmonumenten.

Zo vlak bij de stad bevind je je echt op het platteland. Prachtige boerderijen, bloeiende fruitbomen en een uitgestrekt polderlandschap met de Eem in de verte. Eenden en uilen nestelen in de knotelzen, vleermuizen scheren over het water van de Malewetering en de buizerd jaagt hier op muizen en vogels. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 12e eeuw. Sinds de middeleeuwen is hier weinig veranderd. Eeuwenoude houtwallen, dikke oude eiken, een pittoresk kapelletje, karakteristieke fruitbomen en heel veel rust. 

Jarenlang was het natuurgebied niet toegankelijk voor bezoekers, maar met de aanleg van het Laarzenpad in 2018 kunnen wandelaars toch op zaterdag en zondag genieten van de mooie natuur op het landgoed. Meer informatie over het Laarzenpad is terug te vinden op de website van Natuurmonumenten.

Foto 2 en 3 fotograaf: Johan Evers


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.