Streek/lokaal Ontbijt Lunch Diner Koffie Borrel Groepsactiviteiten Groepen De Nieuwe Stad

Het Lokaal

Het Lokaal is een winkel en restaurant voor en met streekproducten, in het stadshart van Amersfoort. We zijn gevestigd in twee oude loodsen van de voormalige lijm- en zeepfabriek in De Nieuwe Stad, gelegen aan de Eem.

De winkel ligt vol met lokaal lekkers. Streekproducten, bij voorkeur gemaakt binnen 50 kilometer om Het Lokaal. Elke dag wordt er vers brood gebakken door Elsenburg & Sebastiani broodmakers. Op maandag en donderdag brandt Boot Koffie hun 'specials' in de branderij achter het restaurant. Lokaler dan dat wordt het niet! 

Voor iedereen iets lekkers
In het restaurant kun je van dinsdag tot en met zondag terecht voor ontbijt, lunch, borrel of een goede kop koffie met wat lekkers uit de bakkerij. Op de lunchkaart staan broodjes, elk met de naam van een smaakmaker uit de streek. denk aan de Stroese Dame (broodje geitenkaas), Van de Vis (broodje spiegelei) of een broodje Heeren van Loosdrecht (croquetten). Zo laat Het Lokaal niet alleen in de winkel zien waar en door wie de producten worden gemaakt, maar ook in het restaurant.

Diner: in de basis vegan, uitbreiden mogelijk
Donderdag tot en met zondagavond is Het Lokaal ook open voor diner. Laat je verrassen door het menu van de Chef. Bijna alle gerechten op de kaart zijn in de basis vegan. Uitbreiden met vlees, vis of kip is (tegen meerprijs) altijd mogelijk.

Bijeenkomst, feestje of kookles?
Het Lokaal is nog meer dan alleen een winkel en een restaurant. Twee ruimtes boven ons magazijn zijn te huren voor vergaderingen, workshops en andere groepsbijeenkomsten. 

Wil je een feest geven? Wij denken graag mee over de mogelijkheden.
Lekker vega(n) leren koken, brood bakken, pizza's maken of koffie zetten als een echte barista? Kijk op de website van Het Lokaal voor het aanbod van de workshops.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.