Boot Water

Eemhaven Amersfoort

Je bent van harte welkom om op je eigen boot te overnachten in de Eemhaven. Eemhaven Amersfoort is dé ankerplaats voor de pleziervaart op de Randmeren en voor campers. Uniek gelegen aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Geniet van de sfeer, het water, de schepen en de vrolijke mensen.

Faciliteiten
De moderne passantenhaven heeft alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf en biedt plaats aan zowel kleinere als grotere boten (tot 20 meter lengte, 2 meter diepgang en een vaarhoogte van 7,20 meter).

U kunt direct vrij gebruik maken van alle faciliteiten (elektra, water, douches, toiletten, vuilcontainers, vuilwaterpomp, oliehoudend waterpomp), maar vanaf 16.00 uur is een vergunning verplicht. Deze vergunning verkrijgt u door uw gegevens in te vullen en uw havengeld(en) te betalen in de “Blue water app” (downloaden in de appstore).
*In de winterperiode is het sanitair gebouw gesloten. Kijk voor informatie op de publicatieborden, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw.

Bruggen
Van 1 april tot 1 november worden de Koppelbrug en de Kwekersbrug dagelijks bediend tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Alleen tussen 16.30 uur en 17.30 uur zijn de bruggen gesloten. Dit in verband met de spits. De brugwachter is te bereiken op (033) 461 57 97. 
*In de winterperiode worden de bruggen alleen op afspraak bediend.

TarievenHet tarief over de periode van 1 april tot 1 november bedraagt € 1,47 per strekkende meter en over de periode van 1 november tot 1 april € 0,74 per strekkende meter, inclusief de mogelijkheid om gebruik te maken van genoemde faciliteiten.Het tarief van de camperplaats bedraagt € 12,- per camper, per dag gedurende het gehele jaar (we maken hier dus geen onderscheid in lengte).*Tarieven 2024

Contact
De (dienstdoende) havenmeester komt dagelijks meerdere keren langs. Kijk voor informatie op het publicatiebord, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw. Kantoor haven- en marktmeester: Hof 2 (naast de Sint Joriskerk). Bij afwezigheid gaarne voicemail inspreken.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.