Natuurgebied

Bloeidaal

Bloemrijke hooilanden, wuivende rietlanden, bruisende beken en zompige moeraslanden... zo zag de hele Gelderse Vallei er ooit uit.

In Bloeidaal vind je dit oude landschap weer terug. Hier is in 2007 het agrarische gebied omgevormd tot natuur met schrale graslanden, rietmoeras, bosschages en poelen. Geen prikkeldraad en hekken, wat zorgt voor een gevoel van natuurlijkheid. Dit is mooi voor de mens en voor de plant, maar voor een dier is het nog mooier. De afwisseling tussen kleine bosjes, bloemrijk grasland, rijen met elzen, water en de beek zorgt voor een leefgebied voor veel soorten. Het gebied heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een trekpleister voor vogels als kleine plevieren, witgatjes, boerenzwaluwen, grutto’s, de wulp, tureluur en wintertaling. Bij hevige regenval wordt het gebied gebruikt om het te veel aan water in het Valleikanaal en de Barneveldse Beek op te vangen.

Er loopt een prachtige wandelroute door dit gebied, namelijk Het Beekdal. Ook is er een wandeling genaamd 'Het Venster' en gaat door de natuurgebieden, de Schammer en Bloeidaal. Zeker de moeite waard! Voor meer informatie kijk op de website van het Utrechts Landschap.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.