Rondleiding Gratis activiteit

Tweede Wereldoorlog wandeling Gilde Amersfoort

Speciale wandeling over de Tweede Wereldoorlog in Amersfoort

Dit jaar organiseert Gilde Amersfoort tijdens de meidagen opnieuw een Tweede Wereldoorlog wandeling door de binnenstad. We lopen langs plekken die een gedenkwaardige rol speelden tijdens de bezettingsjaren.

Zo werd in 1939 de Grebbelinie in gereedheid gebracht die via Amersfoort richting het IJsselmeer liep. Amersfoort zou frontstad kunnen worden. De hele bevolking van de stad werd daarom op 10 mei geëvacueerd en kon na de capitulatie van 15 mei weer terugkeren. Amersfoort kwam er toen nagenoeg ongedeerd van af, maar de daarop volgende oorlogsjaren hebben een zware wissel getrokken op de stad en haar inwoners. U hoort daarover indringende verhalen.

De wandelingen onder leiding van een gids van Gilde Amersfoort vertrekken vanaf het Stadhuisplein voor de Observant. Eindpunt ligt op de Hof, waarna u eventueel weer kunt teruglopen naar de Observant.

De wandelingen zijn op 3 mei, 4 mei en 5 mei. De wandeling op 4 mei om 18:30 eindigt om 20:00 uur op de Hof voor de indrukwekkende twee minuten stilte.

De tijdsduur is ca 1,5 uur, de af te leggen afstand is bijna 2 km.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden, er zijn per wandeling verschillende gidsen beschikbaar.

Wanneer

Datum: zaterdag 4 mei 2024
Tijd: 14:00 - 15:30

Prijsinformatie

Deelname aan de wandeling is gratis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.