Mondriaan Expositie / Tentoonstelling Meivakantie Kerstvakantie Herfstvakantie Voorjaarsvakantie Zomervakantie

De wereld van Piet Mondriaan

In de tentoonstelling 'De wereld van Piet Mondriaan' ontdek je alle facetten van de kunstenaar. Zoals zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. Leuk en leerzaam voor jong en oud.

Ontdek Mondriaan
Het Mondriaanhuis, museum in het centrum van Amersfoort, is het geboortehuis van kunstenaar Piet Mondriaan (1872-1944). Hier kun je ontdekken hoe zijn werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen tot abstracte composities met de karakteristieke  lijnen en vlakken. Dompel je onder in zijn dynamische leven en reis mee van Amersfoort naar Winterswijk, van  Amsterdam via Parijs naar Londen en uiteindelijk naar New York. Tijdens de reis maak  je kennis met de kunstenaar in al zijn facetten, ontdek je zijn iconische werk, zijn spirituele vorming,  zijn interesses en vrienden. In een video-installatie trekt de artistieke ontwikkeling van Mondriaan aan je voorbij.

Beleef Mondriaan
Aan de Rue du Départ in Parijs maakte Piet Mondriaan in de jaren twintig van de vorige eeuw veel van zijn vooruitstrevende abstracte composities. In zijn op ware grootte nagebouwde atelier ervaar je hoe de kunstenaar zijn eigen woon- en werkruimte geheel naar zijn hand zette. New York beleef je door de ogen van de kunstenaar zelf. In 3D ervaar je zijn artistieke zoektocht die leidde tot zijn absolute meesterwerk, de Victory Boogie Woogie.

Wanneer

Datum: vrijdag 7 oktober 2022
Tijd: 10:00 - 17:00

Prijsinformatie

Kijk voor de meest actuele entreeprijzen op de website van het Mondriaanhuis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.