UITagenda regio Amersfoort

Op dit moment gelden er maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Onze partners in de UITagenda, zoals musea en theaters, houden zich aan de voorschriften. Grootschalige evenementen zijn tot 1 september 2020 niet mogelijk. Meer informatie hierover vind je op de websites van de organisaties zelf. Je kunt de UITagenda gebruiken om te kijken wat er te doen is!

Neem hiernaast ook een kijkje op www.wemogenweer033.nl om nog meer inspiratie te krijgen wat je in Amersfoort kunt doen! 

Wat zoek je

Sorteer op:

76 resultaten

Filles de joie
Filles de joie
film

t/m 10 juni

'Filles de joie' is eerder een who-is-it dan een who-dunnit. Want wie wordt begraven door de prostituees Axelle, Conso en Dominique?
De Beentjes van Sint-Hildegard
De Beentjes van Sint-Hildegard
film

t/m 10 juni

Herman Finkers schreef dit Twentse komische drama en speelt met Johanna ter Steege een echtpaar. Zij houdt zoveel van haar man dat hij er bijkans in stikt.
Lillian
Lillian
film

3 juni, 5 juni en nog 2 dagen

Gefascineerd door de mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927 maakt regisseur Andreas Horvath een boeiend drama in eigentijdse setting.
Das Vorspiel
Das Vorspiel
film

t/m 10 juni

In Das Vorspiel raakt vioollerares Anna zo geobsedeerd door het talent van een leerling dat het haar hele leven gaat beheersen.
Minuscule 2: het tropisch avontuur (NL) (AL)
Minuscule 2: het tropisch avontuur (NL)
film

3 juni, 6 juni en nog 3 dagen

Een heleboel kleine maar dappere dieren, leiden je rond in het hilarische rijk der insecten. Dit prachtige animatie-avontuur is voor de hele familie, ook als je niet van kriebelbeestjes houdt.
Woman
Woman
film

3 juni, 5 juni en nog 3 dagen

De filmmakers bezochten ruim tweeduizend vrouwen in alle uithoeken van de aarde om de wereld door de ogen van een vrouw te tonen. In dit intieme en inspirerend portret spreken veel vrouwen voor het eerst over zichzelf.
Parasite
Parasite
film

3 juni, 5 juni en nog 3 dagen

Critici bestempelen dit gitzwarte en toch humoristische Zuid-Koreaanse sprookje als een meesterwerk. Joon-ho Bong won er niet voor niets een Gouden Palm mee.
The Wild Goose Lake
The Wild Goose Lake
film

3 juni, 4 juni en nog 3 dagen

Deze Chinese gangstermovie in spetterende kleuren laat de uitwassen van hedendaags China zien. Van de maker van Gouden Beer winnaar 'Black Coal, Thin Ice'.
Honey Boy
Honey Boy
film

t/m 10 juni

Shia LaBeouf schreef het scenario en speelt mee in deze eerlijke film gebaseerd op zijn eigen geschiedenis als jonge acteur en verslaafde.
La Vérité
La Vérité

t/m 10 juni

In ‘La vérité’ vormen Catherine Deneuve en Juliette Binoche samen met Ethan Hawke - hoe kan het ook anders - een voortreffelijke cast. Van de regisseur van ‘Shoplifters’.
Steppen voor kids
Steppen voor kids
actief

t/m 5 december

Elke eerste woensdag- en zaterdagmiddag van de maand neemt Step Events je mee op de sportsteps; voor een rit door het Singelplantsoen (met snelle afdalingen!) en het spannende park Randenbroek.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Tentoonstelling: Kunst uit Noord-Nederland: Werkman e.v.a.
Tentoonstelling Kunst uit Nood-Nederland; Werkman e.v.a.

t/m 2 augustus

Museum Flehite herdenkt kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman met een expositie. Daarnaast is werk te zien van andere Noord-Nederlandse kunstenaars.
Expositie: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite
expositie

t/m 2 augustus

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
musical, 6-7 jaar
Henry Krul
workshop

3 juni, 10 juni en nog 2 dagen

Waar ligt jouw talent? Bij zingen, dansen of toneelspelen? In de musicalles hoef je helemaal geen keuze te maken, want daar komt alles aan bod!
Jongerenkoor Bruis
Henry Krul
workshop

3 juni, 10 juni en nog 2 dagen

Als je graag zingt is Jongerenkoor Bruis een superplek om het plezier en de energie van samen zingen te ontdekken! We zingen met name lichte muziek, meer pop dan klassiek.
Knutselclub, 9-12 jaar
Henry Krul
workshop

3 juni, 10 juni en nog 2 dagen

De Knutselclub, daar wil je bij horen! In uitdagende opdrachten leer je je ideeën in klei, verf, hout, karton en allerlei andere materialen uit te voeren. Zo wordt je fantasie werkelijkheid in een echt kunstwerk.
Musical 12+
Anton Havelaar
workshop

3 juni, 10 juni en nog 2 dagen

Musical, zingen, dansen, spelen... Het komt hier allemaal samen. Natuurlijk wordt je eigen creativiteit aangesproken in het maken van de musical. Dus niet alleen repeteren, maar juist spelen.
Camera kunstclub, 9-12 jaar.
Henry Krul
workshop

3 juni, 10 juni en nog 2 dagen

Van photoshop tot videoanimatie: deze cursus is een creatieve ontdekkingsreis in medialand. Zo laat je jouw fantasie op een nieuwe manier tot leven komen. Jouw kunst op een beeldscherm!
Tentoonstelling: 'Verhalen verteld'
75 jaar bevrijding

t/m 31 december

Deze semi-permanente tentoonstelling in museum Flehite vertelt de verhalen van de onvrije jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn – soms hele alledaagse – voorwerpen te zien die de ooggetuigenverhalen op een bijzondere manier illustreren.
Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
Onze Lieve Vrouwetoren
rondleiding

t/m 30 augustus

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
De Vensterbank van Bob Negryn
De Vensterbank
expositie

t/m 6 juli

In deze serie fotografeert Negryn alledaagse voorwerpen en toont ons de schoonheid van plastic flesjes en overrijpe tulpen.
Kunst aan de muur | Aimee Schreurs
Kunst aan de muur | Aimee Schreurs
expositie

woensdag 3 juni

Op 3 maart hangt er weer nieuwe kunst aan de muur bij Stadscafé Amersfoort! Dit keer zijn het portretten van Aimee Schreurs: Aimee (1979, geboren in Maastricht).
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis
expositie

t/m 25 oktober

In deze foto-expositie vloeit de abstracte kunst van Piet Mondriaan samen met traditionele Spakenburgse klederdracht.