UITagenda regio Amersfoort

Wat zoek je

Sorteer op:

485 resultaten

Ask Dr. Ruth Film

21 augustus, 24 augustus en nog 2 dagen

In deze buitengewoon amusante documentaire kijkt de beroemde tv-seksuologe Dr. Ruth (91 jaar) terug op haar bewogen leven: van haar jeugd onder de nazi's tot haar carrière in de voorste gelederen van de seksuele revolutie.
Veearts Maaike Film

21 augustus, 24 augustus en 26 augustus

Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen volgen veearts Maaike van den Berg en razen mee over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Tegelijkertijd krijgen we een beeld van de relatie tussen politiek en de praktijk.
La Promesse Film

21 augustus, 23 augustus en nog 4 dagen

Van zijn moeilijke jeugd in Polen, tot zijn pubertijd in het zonnige Nice, zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII… Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven.
Kinderwandeling met Abe de Verteller Wandeltocht

woensdag 21 augustus

Speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders biedt Abe de verhalenverteller een familiewandeling over misschien wel de beroemdste historische inwoner van Amersfoort.
Huis Bollenburg Wandeltocht

woensdag 21 augustus

Speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders biedt Abe de Verteller een familiewandeling over misschien wel de beroemdste historische inwoner van Amersfoort: Johan van Oldenbarnevelt.
Den Skyldige Film

21 augustus, 28 augustus

Zenuwslopende film waarin voormalig politieagent Asger een noodoproep ontvangt van een ontvoerde vrouw. Tijdens een race tegen de klok probeert hij haar te redden.
Once upon a time Film

t/m 28 augustus

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen een uitgerangeerde TV-ster en zijn vaste stuntdubbel. Tarantino’s negende is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.
Conjunto Amsterdam Jazz of Wereldmuziek

woensdag 21 augustus

De smaak te pakken gekregen na Dias Latinos? Deze zomer twee bijzondere latin nights op de binnenplaats van de Observant. Volop ruimte om te dansen en muziek om van te genieten!
Leave No Trace Film

woensdag 21 augustus

Een ex-militair en zijn 13-jarige dochter leven in de Amerikaanse wildernis. Als de sociale dienst om de hoek komt kijken, moeten ze terug in het maatschappelijke gelid.
Kinderworkshop De kunst van het weglaten Jeugdfestival

woensdag 21 augustus

Creatieve schilderworkshop voor kinderen in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Diego Film

t/m 28 augustus

Een uniek portret van een man, rebel, held en voor velen: God... De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia ('Amy') gaat over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona.
Only You Film

t/m 25 augustus

Een authentiek romantisch drama over Elena en Jake die smoorverliefd worden na een toevallige ontmoeting. Dit is de start van een gepassioneerd liefdesavontuur. Maar niet alles loopt zoals gepland...
Sun Move & Fun Sportevenement

woensdag 21 augustus

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen onder professionele begeleiding de hele ochtend genieten van sport en spel, klimmen en klauteren, zomerse muziek en hopelijk veel zonneschijn!
Mont Martre Spakenburg Markt

woensdag 21 augustus

Op de vintage- & curiosamarkt in Spakenburg staan zo'n 100 kramen opgesteld in het centrum en langs de terrassen op het Spuiplein.
Multimediatour Rondleiding

wekelijks

Paleis Soestdijk introduceert een multimediatour, waar bezoekers met ondersteuning van beeld en geluid het paleis ervaren. Ook aan de kleine bezoeker is gedacht met een speciale interactieve multimediatour gericht op kinderen.
Johan & Maurits - van vriend tot vijand Tentoonstelling

t/m 31 december

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt ter dood werd veroordeeld. Reden voor Museum Flehite om aandacht te besteden aan deze bijzondere Amersfoorter.
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis Jeugdfestival

wekelijks

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop.
Weather Forecast Tentoonstelling

21 augustus, 22 augustus en nog 9 dagen

Elf films vol visuele verbeeldingskracht. Die laten je gebiologeerd kijken en vangen een specifiek moment in de ‘eeuwigheid’, gebruikmakend van de kracht van herhaling of (langzame) gestage vooruitgang.
Levende historie Folklore

21 augustus, 22 augustus en nog 7 dagen

Vanaf 13 juli zal het rollenspel van Levende Historie weer plaatsvinden in de Mannenzaal.
Zomerpretpas Seizoensactiviteiten

21 augustus, 28 augustus

In de zomerperiode zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar welkom op de kleurmiddagen bij Kringloop Amersfoort. Neem je zomerpretpas mee en kom gezellig met de vriendjes en vriendinnetjes kleuren.
Expositie Conny Kiest Tentoonstelling

t/m 15 november

De Amersfoortse fotografe Conny Meslier maakt spraakmakende fotoreportages. Nu te zien bij Archief Eemland op de derde etage van het Eemhuis.
Schilderij Tentoonstelling

t/m 4 oktober

Ans van de Wolfshaar en Marijke Boekholdt exposeren in de Pastorie naast de Martinuskerk Hoogland. 
Onze Lieve Vrouwetoren Rondleiding

t/m 30 december

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Expositie ZIELSVEEL Tentoonstelling

t/m 24 augustus

Galerie Absoluut exposeert in de Joriskerk kunst met een ziel. De expositie ZIELSVEEL toont de eigenheid en de diversiteit van de kunstenaars.