UITagenda regio Amersfoort

Wat zoek je

Sorteer op:

484 resultaten

Only You Film

t/m 25 augustus

Een authentiek romantisch drama over Elena en Jake die smoorverliefd worden na een toevallige ontmoeting. Dit is de start van een gepassioneerd liefdesavontuur. Maar niet alles loopt zoals gepland...
Once upon a time Film

t/m 28 augustus

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen een uitgerangeerde TV-ster en zijn vaste stuntdubbel. Tarantino’s negende is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.
Retablo Film

zondag 18 augustus

Een Latijns-Amerikaans filmprogramma in samenwerking met Dias Latinos; het vrolijkste Latin & Caribische festival van Nederland, in Amersfoort!
Mijn bijzonder rare week met Tess Film

18 augustus, 24 augustus

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining.
Ask Dr. Ruth Film

18 augustus, 19 augustus en nog 4 dagen

In deze buitengewoon amusante documentaire kijkt de beroemde tv-seksuologe Dr. Ruth (91 jaar) terug op haar bewogen leven: van haar jeugd onder de nazi's tot haar carrière in de voorste gelederen van de seksuele revolutie.
Veearts Maaike Film

18 augustus, 21 augustus en nog 2 dagen

Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen volgen veearts Maaike van den Berg en razen mee over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Tegelijkertijd krijgen we een beeld van de relatie tussen politiek en de praktijk.
Yesterday Film

18 augustus, 23 augustus

Imagine a world without ‘Imagine’... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’).
So Long, My Son Film

zondag 18 augustus

Prachtig Chinees drama over twee gezinnen die vanaf de jaren ’80 samen opgroeien tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk.
Diego Film

t/m 28 augustus

Een uniek portret van een man, rebel, held en voor velen: God... De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia ('Amy') gaat over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona.
La Promesse Film

18 augustus, 20 augustus en nog 6 dagen

Van zijn moeilijke jeugd in Polen, tot zijn pubertijd in het zonnige Nice, zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII… Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven.
Woodstock Film

zondag 18 augustus

Zondag 18 augustus, 50 jaar na dato, is de docu ‘Woodstock’ (1970) eenmalig te zien. Je bent een hele middag onder de pannen met deze Oscarwinnaar vol muziek, want de ‘Director’s Cut’ duurt bijna 4 uur (inclusief pauze)!
The Day After Film

18 augustus, 19 augustus en nog 5 dagen

Bongwans vrouw vermoed overspel van haar man met zijn nieuwe assistente, maar de realiteit is complexer. Regisseur Hong schakelt op onvoorspelbare wijze door ruimte en tijd, dus je moet blijven opletten om de waarheid te herkennen!
Girl Film

18 augustus, 22 augustus

‘Girl’ ontving na zijn wereldpremière op het Filmfestival van Cannes een minutenlang durende staande ovatie en diverse prijzen waaronder de prestigieuze Camera d’Or voor regie.
Zaaloverzicht Videoland, Guido van der Werve. Kunsthal KAdE 2019. Foto Maarten Nauw Rondleiding

zondag 18 augustus

Kinderen kunnen mee met een van de ‘verboden voor ouders’ rondleidingen, een interactieve, ontdekkende rondleiding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.
Logo Concert

zondag 18 augustus

Zondag 18 augustus 2019 - 14:00 tot 20:00 uur; € 20 Goede muziek, lekker eten en leuk entertainment en dat op een sprookjesachtige locatie, het Openluchttheater Cabrio, dat zijn de ingrediënten voor het allereerste FrankLin festival!
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis Jeugdfestival

wekelijks

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop.
Multimediatour Rondleiding

wekelijks

Paleis Soestdijk introduceert een multimediatour, waar bezoekers met ondersteuning van beeld en geluid het paleis ervaren. Ook aan de kleine bezoeker is gedacht met een speciale interactieve multimediatour gericht op kinderen.
Johan & Maurits - van vriend tot vijand Tentoonstelling

t/m 31 december

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt ter dood werd veroordeeld. Reden voor Museum Flehite om aandacht te besteden aan deze bijzondere Amersfoorter.
Weather Forecast Tentoonstelling

t/m 1 september

Elf films vol visuele verbeeldingskracht. Die laten je gebiologeerd kijken en vangen een specifiek moment in de ‘eeuwigheid’, gebruikmakend van de kracht van herhaling of (langzame) gestage vooruitgang.
Momentum Lezing/Debat

18 augustus, 25 augustus en nog 5 dagen

Een ‘Momentum’: een korte laagdrempelige bijeenkomst met veel ‘live’ muziek, stilte en gebed
Johan van Oldebarnevelt Rondleiding

t/m 8 december

De rondleiding voert langs plekken waar Oldenbarnevelt zijn jeugd heeft doorgebracht.
NIEUWSTE LEDEN Tentoonstellingen

t/m 29 september

In deze expositie worden de nieuwe leden van LKG-De Ploegh voorgesteld.
Onze Lieve Vrouwetoren Rondleiding

t/m 30 december

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Toren Experience Tentoonstelling

t/m 31 december

Een dynamische videoprojectie op de begane grond van de Onze Lieve Vrouwetoren geeft bezoekers een boeiende introductie op het cultureel erfgoed van de stad, te beginnen bij de toren. De projectie is vrij toegankelijk en dagelijks elk kwartier te zien.