UITagenda regio Amersfoort

Vanaf 12 maart 2020 gelden nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden tot en met 1 juni 2020.

Ook onze partners in de UITagenda passen deze regels toe. Dit houdt o.a. in dat musea en theaters zijn gesloten en evenementen afgelast.

Voor uitleg van de nieuwe regels verwijzen we je door naar de RIVM en de Rijksoverheid. Voor vragen rondom evenementen verwijzen we je door naar de websites van de organisatoren die bij de evenementen vermeld staan.

Wat zoek je

Sorteer op:

12 resultaten

Herdenking: Koedriest monument
Herdenking: Koedriest monument

donderdag 9 april

Op 9 april 1942 werden nabij Kamp Amersfoort de nog levende 77 krijgsgevangenen uit de Sovjet-Unie gefusilleerd. Ter nagedachtenis hiervan is er een herdenking.
Online City Quest met Pasen
Virtuele stadstour door Amersfoort

zondag 12 april

Ga virtueel op pad door Amersfoort vanuit je luie stoel, ontdek plekken waar je nog nooit binnen was en ontrafel het geheime codewoord!
Expositie: De Open Atelier Route Leusden Woudenberg 2020
De Open Atelier Route Leusden Woudenberg 2020

18 en 19 april

Dit jaar op de Open Atelier Route Leusden Woudenberg exposeren 61 kunstenaar, waaronder 20 nieuwelingen, verdeeld over 28 ateliers in de gemeente Woudenberg en Leusden. Vier Jong Talenten exposeren hun werken aan de Postweg 7 te Achterveld.
Wijnroute Amersfoort
Wijnroute door Amersfoort
actief

19 april, 7 juni

Wijnroute Amersfoort, de leukste zondagmiddag in Amersfoort.
Wandeling: 75 jaar bevrijding
Wandeling 75 jaar bevrijding

vrijdag 1 mei

75 jaar geleden werd Amersfoort bevrijd en kwam er een einde aan 5 jaar Duitse bezetting. Met een wandeltocht herleven we de verhalen van toen.
Fietstocht militair landschap
Fietstocht militair landschap
evenement

vrijdag 15 mei

Een fietstocht in het historische landschap rond het militaire oefenterrein.
Bloemenwandeling
Bloemenwandeling
actief

vrijdag 29 mei

Het is mei en veel bloemen staan in bloei. Hoewel we altijd in of nabij de stad zullen lopen, is de route zeer groen met veel bonte weides met bloemen.
Rondleiding: Sovjet Ereveld
Rondleiding: Sovjet Ereveld

7 juni, 6 september

Onderzoeker Remco Reiding leidt u rond over het Sovjet Ereveld. Hij vertelt hoe de oorlogsslachtoffers hier terecht zijn gekomen, wat ze hebben meegemaakt,
Fietstocht naar het voormalige veen
Fietstocht naar het voormalige veen
actief

vrijdag 12 juni

Ten noorden en noordoosten van Amersfoort bevinden zich voormalige veengronden. Voor een groot deel zijn deze veengronden ontgonnen en van het veen ontdaan.
Nacht van de Vluchteling
Lopers in de nacht
evenement

20 en 21 juni

In de nacht van 20 op 21 juni wordt de elfde editie van de Nacht van de Vluchteling gelopen. Duizenden mensen lopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.
Heide fietstocht
Heide fietstocht
actief

vrijdag 7 augustus

Ten zuiden van Amersfoort bevinden zich uitgestrekte heidevelden. Rond deze tijd staan deze in bloei.
Tour d'Amour - tien eeuwen liefde (Valentijnsdag)
Tour d'Amour
rondleiding

14 februari 2021, 14 februari 2022

14 februari is het Valentijnsdag. Een dag om anoniem je liefde te verklaren, of je dierbaren in het zonnetje te zetten. Hoe ging dat vroeger? Waar vond je een leuke partner, in een tijd dat nette dames niets in een gezellig café te zoeken hadden?