UITagenda regio Amersfoort

Wat zoek je

Sorteer op:

478 resultaten

Kinderworkshop Mondriaanservies schilderen Workshop

21 juli, 26 augustus

Creatieve workshop voor kinderen in het Mondriaanhuis. Beschilder serviesgoed in Mondriaanstijl.
Le jeune Ahmed Film

21 juli, 22 juli en 24 juli

In 'Le jeune Ahmed', de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.
Rocketman Film

21 juli, 23 juli

'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur
The Biggest Little Farm Film

21 juli, 23 juli en 24 juli

John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.
Queen of Hearts Film

zondag 21 juli

Anne heeft alles op orde, tot ze haar stiefzoon verleidt. Deense steractrice Trine Dyrholm zet haar tanden in deze complexe, fenomenale hoofdrol; soms ondoorgrondelijk, liefdevol, maar niet altijd sympathiek. Kortom: een mens van vlees en bloed.
Worl on Fire Film

zondag 21 juli

Met zijn nieuwste docu duikt Roberto Minervini in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.
Mijn bijzonder rare week met Tess Film

zondag 21 juli

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining.
Yesterday Film

t/m 24 juli

Imagine a world without ‘Imagine’... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’).
Camino Film

zondag 21 juli

''Alles in me zei dat ik het moest doen.'' Martin de Vries besluit zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.
Bunuel Film

zondag 21 juli

‘Buñuel in het labyrinth van de schildpadden’: het klinkt als een Kuifje-strip, en dat is niet zo gek voor een animatiefilm gebaseerd op een graphic novel over het leven van de beroemde surrealist Luis Buñuel.
Claire's Camera Film

21 juli, 23 juli en 24 juli

Isabelle Huppert belichaamt fotografe Claire met luchthartige ironie, in een film vol tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema.
Apollo 11 Film

t/m 22 juli

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw.
Mia Film

zondag 21 juli

Mia’s leven staat op zijn kop wanneer ze met haar familie verhuist van Londen naar een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Ze mist haar vrienden, maar weet een bijzondere vriendschap op te bouwen met de mooie witte leeuw Charlie.
Favourite Film

zondag 21 juli

Olivia Colman won een Golden Globe én een Oscar voor haar vertolking van de labiele 'Queen Anne' in dit kostuumdrama vol zwarte humor. Rachel Weisz en Emma Stone vullen de sterrencast van deze film verder aan.
Retablo Film

zondag 21 juli

Een Latijns-Amerikaans filmprogramma in samenwerking met Dias Latinos; het vrolijkste Latin & Caribische festival van Nederland, in Amersfoort!
Britt-Marie Film

21 juli, 23 juli

De 63-jarige Britt-Marie besluit haar man na 40 jaar huwelijk te verlaten. Om een nieuw leven voor zichzelf te kunnen beginnen, zal ze alleen wel haar vastgeroeste patronen moeten doorbreken.
Funan Film

zondag 21 juli

Adembenemend mooie animatiefilm over een jong gezin dat in 1975 uit elkaar wordt gerukt door de troepen van Pol Pot tijdens de brutale inval van de Rode Khmer in Cambodja. Na een dagenlange voettocht komen ze aan in een werkkamp en raken ze hun enige zoon
Cat Stories Film

zondag 21 juli

De Spaanse filmmaker Carmen Cobos begrijpt niet waarom zoveel van haar Nederlandse vrienden een kat als huisdier hebben en ze menselijke gevoelens toedichten. In haar documentaire zoekt ze antwoorden op deze prangende vragen.
Three Identical Strangers Film

t/m 22 juli

Bobby, Eddy en David zijn een identieke drieling, maar weten niet van elkaars bestaan. Door een bizar toeval worden ze met elkaar herenigd. Deze veelgeprezen documentaire bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.
El Reino Film

t/m 24 juli

De Spaanse Manuel is politicus en heeft het goed voor elkaar. Tot hij valselijk wordt beschuldigd van corruptie... Deze politieke thriller was de grote winnaars bij de Goya's, de Spaanse Oscars.
Nieuwe bestemming Workshop

zondag 21 juli

Workshop “Nieuwe bestemming” door Janine Eshuis. Met behulp van oude atlasbladen worden nieuwe bestemmingen ontdekt.
Qui M'aime Film

t/m 24 juli

Wanneer Gilbert na 35 jaar huwelijk verlaten wordt door zijn echtgenote Simone, ontdekt hij dat ze een minnaar heeft en dat hij alles op alles zal moeten zetten om haar voor zich terug te kunnen winnen.
Zaaloverzicht Videoland, Guido van der Werve. Kunsthal KAdE 2019. Foto Maarten Nauw Rondleiding

21 juli, 18 augustus

Kinderen kunnen mee met een van de ‘verboden voor ouders’ rondleidingen, een interactieve, ontdekkende rondleiding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.
VLO & KO Wagenwerkplaats Markt

21 juli, 29 september

Ook dit jaar weer 3 keer VLO & KO Amersfoort, de grootste vlooienmarkt en kofferbakmarkt op het terrein van de Wagenwerkplaats en het Centraal Ketelhuis