UITagenda regio Amersfoort

Arjan
theater

donderdag 13 augustus

Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan.
Vlog Workshops
vlog
kinderen

donderdag 13 augustus

Deelnemers gaan tijdens deze workshop aan de slag met het filmen en monteren van hun eigen vlog.
De Vensterbank
Vensterbank

t/m 1 november

Kunstenaar en schrijver Mirjam Kuitenbrouwer (1967) is gefascineerd door kijken, door kijkrichtingen en bekeken worden, door spiegeling, vertekening en perspectief.
Galerie Absoluut bij Stark in Kunst
Stark in kunst

t/m 30 augustus

Stark in kunst, winkel-galerie in het historische hart van Amersfoort, heeft 3 kunstenaars van Galerie Absoluut uitgenodigd voor een expositie: Susan Koopman, met beelden in steen en kleine mozaïek objecten.
De Takketoer
Takketoer

t/m 1 januari 2021

Op zoek naar een leuke, culturele Amersfoortse buitenactiviteit deze zomer? FASadE heeft twee nieuwe architectuurroutes samengesteld!
Tentoonstelling: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite

t/m 27 september

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
Beiaardconcerten
Luisteren naar de Beiaardconcerten

13 augustus, 20 augustus

Ontspannen genieten van openluchtconcerten van de Beiaardschool
Rondvaarten Waterlijn

t/m 30 augustus

Bekijk Amersfoort eens vanaf het water! Maak een rondvaart door de historische grachten.
Openstelling Mannenzaal in zomermaanden
Mannenzaal

t/m 30 augustus

De Mannenzaal wordt opengesteld voor publiek in de periode van 8 juli t/m 30 augustus 2020, op woensdag t/m zondag van 12.00 - 16.00 uur.
Ouvre tes yeux et vois

t/m 19 september

Claudie Poinsard is een inventieve Franse schilderes die bij het maken van haar schilderijen impulsieve te werk gaat. Haar schilderijen gaan over vrouwelijke eenzaamheid, omzwervingen, twijfel en gebrek aan begrip.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Het Wilde Oog
Spakenburgse Diva's

t/m 19 september

Na 20 jaar neemt Het Wilde Oog afscheid van haar muzen, de 'Spakenburgse Diva's', met een interdisciplinair kunstwerk.
Sound and Light

t/m 19 september

Juane Xue is een getalenteerde en veelzijdige kunstenares die een oorspronkelijke stijl heeft en intensief kleuren gebruikt. Door haar kleurentechniek weet zij bijzondere ruimte en diepte te creëren in een stralende kleurenwereld.
Tell Me Your Story
Romare Bearden, Maquette for Quilting Time, 1985. Detroit Institute of Arts, Founders Society Purchase with funds from the Detroit Edison Company

t/m 30 augustus

Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op Storytelling. Bijna 50 kunstenaars tonen de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Tell Me Your Story is t/m 30 augustus te zien in Kunsthal KAdE.
Expositie Vrijbuiters
Expositie

t/m 4 september

Vakantie in eigen land? Kom poëzie lanterfanten en vrij kunst kijken in Amersfoort.
Expositie "Portretfotografie - de vonk van August Sander'
Hans

t/m 20 september

De expositie ‘Portretfotografie – de vonk van August Sander’ bestaat uit een aantal kenmerkende werken van August Sander (1876-1964).
Tentoonstelling: Ooggetuigen van de oorlog: Amersfoort 1940-45
Ooggetuigen van de oorlog

wekelijks

Acht ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal over de bezettingsjaren in Amersfoort.
VERS! Nieuwe leden van De Ploegh | 2020
VERS

t/m 13 september

In het najaar van 2019 heeft de ballotagecommissie vijf nieuwe leden toegelaten bij LKG de Ploegh. Onder de titel ‘Vers!’ presenteren deze nieuwe leden hun werken in de galerie.
Galerie Absoluut in de Sint-Joriskerk
Sintjoris

t/m 5 september

Galerie Absoluut is terug in de Sint-Joriskerk!
Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis
evenement

t/m 1 juli 2021

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere verjaardagsworkshop.
Tentoonstelling: 'Verhalen verteld'
75 jaar bevrijding

t/m 31 december

Deze semi-permanente tentoonstelling in museum Flehite vertelt de verhalen van de onvrije jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn – soms hele alledaagse – voorwerpen te zien die de ooggetuigenverhalen op een bijzondere manier illustreren.
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 7 april 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Gilde wandelingen Amersfoort
Gids stadswandeling

t/m 28 juli 2022

Met een stadsgids van Gilde zie je zó veel meer!
Expositie: Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog
Tentoonstelling 'Entarte Kunst’ (1937) in München

t/m 31 december

Welke invloed had de Tweede Wereldoorlog op het leven en werk van Piet Mondriaan?