UITagenda regio Amersfoort

Vanaf 12 maart 2020 gelden nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden tot en met 1 juni 2020.

Ook onze partners in de UITagenda passen deze regels toe. Dit houdt o.a. in dat musea en theaters zijn gesloten en evenementen afgelast.

Voor uitleg van de nieuwe regels verwijzen we je door naar de RIVM en de Rijksoverheid. Voor vragen rondom evenementen verwijzen we je door naar de websites van de organisatoren die bij de evenementen vermeld staan.

Wat zoek je

Sorteer op:

196 resultaten

Kindermuziekweek
muziek

t/m 5 april

De Nederlandse muzieksector bundelt haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke, jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Dit jaar van vrijdag 27 maart t/m zondag 5 april. Natuurlijk doet Amersfoort mee!
Steppen voor kids

t/m 5 december

Elke eerste woensdag- en zaterdagmiddag van de maand neemt Step Events je mee op de sportsteps; voor een rit door het Singelplantsoen (met snelle afdalingen!) en het spannende park Randenbroek.
musical, 6-7 jaar

t/m 24 juni

Waar ligt jouw talent? Bij zingen, dansen of toneelspelen? In de musicalles hoef je helemaal geen keuze te maken, want daar komt alles aan bod!
Musical 12+
Anton Havelaar

t/m 24 juni

Musical, zingen, dansen, spelen... Het komt hier allemaal samen. Natuurlijk wordt je eigen creativiteit aangesproken in het maken van de musical. Dus niet alleen repeteren, maar juist spelen.
Camera kunstclub, 9-12 jaar.

t/m 24 juni

Van photoshop tot videoanimatie: deze cursus is een creatieve ontdekkingsreis in medialand. Zo laat je jouw fantasie op een nieuwe manier tot leven komen. Jouw kunst op een beeldscherm!
Knutselclub, 9-12 jaar

t/m 24 juni

De Knutselclub, daar wil je bij horen! In uitdagende opdrachten leer je je ideeën in klei, verf, hout, karton en allerlei andere materialen uit te voeren. Zo wordt je fantasie werkelijkheid in een echt kunstwerk.
Jongerenkoor Bruis

t/m 24 juni

Als je graag zingt is Jongerenkoor Bruis een superplek om het plezier en de energie van samen zingen te ontdekken! We zingen met name lichte muziek, meer pop dan klassiek.
Tell Me Your Story
Romare Bearden, Maquette for Quilting Time, 1985. Detroit Institute of Arts, Founders Society Purchase with funds from the Detroit Edison Company

t/m 30 augustus

Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op Storytelling. Vanaf 8 februari tonen 50 kunstenaars de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur.
Kinderfeestje in Mondriaanhuis
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis
evenement

t/m 1 juli 2021

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Tentoonstelling: Amersfoort bevrijd. vreugde & verdriet
Amersfoort Bevrijd

t/m 29 mei

Tentoonstelling met unieke foto’s, dagboekfragmenten en amateurfilmpjes van Amersfoort in WO2.
Expositie: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite

t/m 3 mei

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
Tentoonstelling: Kunst uit Noord-Nederland: Werkman e.v.a.
Tentoonstelling Kunst uit Nood-Nederland; Werkman e.v.a.

t/m 5 mei

Museum Flehite herdenkt kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman met een expositie. Daarnaast is werk te zien van andere Noord-Nederlandse kunstenaars.
Vormen en Lijnen

t/m 26 april

Expositie ' Vormen en Lijnen' toont het werk van zes gerenommeerde kunstenaars.
De Vensterbank van Bob Negryn
De Vensterbank

t/m 6 juli

In deze serie fotografeert Negryn alledaagse voorwerpen en toont ons de schoonheid van plastic flesjes en overrijpe tulpen.
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis

t/m 13 september

In deze foto-expositie vloeit de abstracte kunst van Piet Mondriaan samen met traditionele Spakenburgse klederdracht.
Kinky Boots
theater

t/m 2 april

De hilarische en ontroerende Broadwayhit
Expositie 'Vogels in de Schammer'
Vogel

t/m 26 april

Vogels! Wie houdt er niet van! Zonder vogels zou onze leefomgeving een stuk minder aantrekkelijk zijn. De zang, hun kleur, de dynamiek van het vliegen, hun levendigheid. Daar worden mensen blij van.
Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
Onze Lieve Vrouwetoren
rondleiding

t/m 30 augustus

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Kunst aan de muur | Aimee Schreurs

t/m 3 juni

Op 3 maart hangt er weer nieuwe kunst aan de muur bij Stadscafé Amersfoort! Dit keer zijn het portretten van Aimee Schreurs: Aimee (1979, geboren in Maastricht).
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 19 februari 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory

t/m 19 februari 2022

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.
Gespreksdiner - Levenslessen

donderdag 2 april

Eet, drink en praat. Met volle mond. Dat mag. Vind de verdieping met je tafelgenoten. Laat je inspireren door de ontmoeting.
De Klingon Hamlet Machine
theater

donderdag 2 april

URLAND maakt via ‘Hamlet’, ‘Star Trek’ en Heiner Müller een dadaïstische ode aan het Woord. “Mu, mu, mu!”