UITagenda regio Amersfoort

Op dit moment gelden er maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Onze partners in de UITagenda, zoals musea en theaters, houden zich aan de voorschriften. Grootschalige evenementen zijn tot 1 september 2020 niet mogelijk. Meer informatie hierover vind je op de websites van de organisaties zelf. Je kunt de UITagenda gebruiken om te kijken wat er te doen is!

Neem hiernaast ook een kijkje op www.wemogenweer033.nl om nog meer inspiratie te krijgen wat je in Amersfoort kunt doen!

Wat zoek je

Sorteer op:

78 resultaten

Honey Boy

t/m 10 juni

Shia LaBeouf schreef het scenario en speelt mee in deze eerlijke film gebaseerd op zijn eigen geschiedenis als jonge acteur en verslaafde.
La Vérité

t/m 10 juni

In ‘La vérité’ vormen Catherine Deneuve en Juliette Binoche samen met Ethan Hawke - hoe kan het ook anders - een voortreffelijke cast. Van de regisseur van ‘Shoplifters’.
Das Vorspiel

t/m 10 juni

In Das Vorspiel raakt vioollerares Anna zo geobsedeerd door het talent van een leerling dat het haar hele leven gaat beheersen.
Minuscule 2: het tropisch avontuur (NL) (AL)
Minuscule 2: het tropisch avontuur (NL)

6 juni, 7 juni en nog 2 dagen

Een heleboel kleine maar dappere dieren, leiden je rond in het hilarische rijk der insecten. Dit prachtige animatie-avontuur is voor de hele familie, ook als je niet van kriebelbeestjes houdt.
De Beentjes van Sint-Hildegard

t/m 10 juni

Herman Finkers schreef dit Twentse komische drama en speelt met Johanna ter Steege een echtpaar. Zij houdt zoveel van haar man dat hij er bijkans in stikt.
The Wild Goose Lake

6 juni, 9 juni en 10 juni

Deze Chinese gangstermovie in spetterende kleuren laat de uitwassen van hedendaags China zien. Van de maker van Gouden Beer winnaar 'Black Coal, Thin Ice'.
Filles de joie

t/m 10 juni

'Filles de joie' is eerder een who-is-it dan een who-dunnit. Want wie wordt begraven door de prostituees Axelle, Conso en Dominique?
The Lighthouse

6 juni, 7 juni en 9 juni

Willem Dafoe en Robert Pattinson spelen de hoofdrollen in deze duistere en beklemmende zwart/wit film over twee vuurtorenwachters op een afgelegen eiland in het New England van de late 19e eeuw.
Lillian

6 juni, 9 juni

Gefascineerd door de mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927 maakt regisseur Andreas Horvath een boeiend drama in eigentijdse setting.
Vogelwandeling Schothorst

6 juni, 20 juni

Loop mee met de vogelwandeling op 6 of 20 juni door park Schothorst en de omgeving. Een ervaren gids van Vogelwacht Amersfoort zal alles vertellen over de vogels die je hoort en ziet.
Parasite

6 juni, 7 juni en 9 juni

Critici bestempelen dit gitzwarte en toch humoristische Zuid-Koreaanse sprookje als een meesterwerk. Joon-ho Bong won er niet voor niets een Gouden Palm mee.
Steppen voor kids
actief

t/m 5 december

Elke eerste woensdag- en zaterdagmiddag van de maand neemt Step Events je mee op de sportsteps; voor een rit door het Singelplantsoen (met snelle afdalingen!) en het spannende park Randenbroek.
Ouvre tes yeux et vois

t/m 19 september

Claudie Poinsard is een inventieve Franse schilderes die bij het maken van haar schilderijen impulsieve te werk gaat. Haar schilderijen gaan over vrouwelijke eenzaamheid, omzwervingen, twijfel en gebrek aan begrip.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Amersfoort Stadswandeling

6 juni, 7 juni en nog 3 dagen

Ontdek de mooiste stad van Nederland tijdens een corona-proof stadswandeling met Amersfoortse Gidsen
Menselijk, al te menselijk

t/m 23 augustus

Menselijk, al te menselijk Tragiek en vreugde, religie en cultuur De titel van deze tentoonstelling is ontleend aan het gelijknamige boek van Friedrich Nietzsche uit 1878. Het was zijn eerste aforismenboek en het keerpunt in zijn filosofisch denken.
Tentoonstelling: Kunst uit Noord-Nederland: Werkman e.v.a.
Tentoonstelling Kunst uit Nood-Nederland; Werkman e.v.a.

t/m 2 augustus

Museum Flehite herdenkt kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman met een expositie. Daarnaast is werk te zien van andere Noord-Nederlandse kunstenaars.
Sound and Light

t/m 19 september

Juane Xue is een getalenteerde en veelzijdige kunstenares die een oorspronkelijke stijl heeft en intensief kleuren gebruikt. Door haar kleurentechniek weet zij bijzondere ruimte en diepte te creëren in een stralende kleurenwereld.
Expositie: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite

t/m 2 augustus

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
Flint Festival Sessies
Emily H. & the Blues Exploision
evenement

zaterdag 6 juni

Flirting with the Blues
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis

t/m 25 oktober

In deze foto-expositie vloeit de abstracte kunst van Piet Mondriaan samen met traditionele Spakenburgse klederdracht.
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory
actief

t/m 7 april 2022

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.