UITagenda regio Amersfoort

Kinderworkshop Mondriaanhuis
workshop

woensdag 21 oktober

Creatieve workshop in het Mondriaanhuis waarin kinderen gaan schilderen op muziek.
Goochelshow in de Herfstvakantie
contact_2313462688.png

woensdag 21 oktober

Een heerlijke Goochelshow gericht op de belevingswereld van de kinderen (4+)!
Poëzie lanterfanten en Kunstkijken in Amersfoort
special-arts-zitgedicht-c-henry-krul-11-uitsnede-kl_15039664.jpg

t/m 15 november

Vakantie in eigen land? Kom poëzie lanterfanten en vrij kunstkijken in Amersfoort
Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis
evenement

t/m 1 juli 2021

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere verjaardagsworkshop.
Rondje van de Stad
evenement

t/m 31 december 2021

Theatergroep De Luie Honden presenteert dit jaar een bijzondere versie van ‘Rondje van de Stad’.
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis

t/m 25 oktober

In deze foto-expositie vloeit de abstracte kunst van Piet Mondriaan samen met traditionele Spakenburgse klederdracht.
Tentoonstelling: Ooggetuigen van de oorlog: Amersfoort 1940-45
Ooggetuigen van de oorlog

wekelijks

Acht ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal over de bezettingsjaren in Amersfoort.
Manifestatie WEEF | op 7 locaties in de Amersfoortse binnenstad
WEEF

t/m 22 november

Kunstenaars verbeelden onbekend textielverleden van Amersfoort
De Vensterbank
Vensterbank

t/m 1 november

Kunstenaar en schrijver Mirjam Kuitenbrouwer (1967) is gefascineerd door kijken, door kijkrichtingen en bekeken worden, door spiegeling, vertekening en perspectief.
De Takketoer
Takketoer

t/m 1 januari 2021

Op zoek naar een leuke, culturele Amersfoortse buitenactiviteit deze zomer? FASadE heeft twee nieuwe architectuurroutes samengesteld!
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Bep Rietveld - Kunstenaar in oorlogs- en vredestijd
Bep Rietveld - Cornelie en Hanneloes van Asbeck in kampong Makassar, juli 1945

t/m 24 januari 2021

Expositie met o.a. de kinderportretten die Bep Rietveld maakte tijdens haar verblijf in Jappenkampen tijdens WO II.
75 jaar De Ploegh: Vrijheid = Verbeelding
Lucia Fransen, Syrië 1, 2018

t/m 8 november

Kunstenaars van De Ploegh maakten een klein en intiem werk rondom het thema Vrijheid = Verbeelding.
Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren (tijdelijk niet mogelijk)
Onze Lieve Vrouwetoren
rondleiding

t/m 4 augustus 2022

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory

t/m 3 oktober 2022

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.
Expositie: Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog
Tentoonstelling 'Entarte Kunst’ (1937) in München

t/m 31 december

Welke invloed had de Tweede Wereldoorlog op het leven en werk van Piet Mondriaan?
Absoluut On the Road - Online
flyer-voorkant-kruisruimte-online_3386485309.JPG

t/m 1 november

De Amersfoortse Galerie Absoluut verlegt haar grenzen en zou tijdens de Dutch Design Week van 033 naar 040 reizen. Helaas gooien de corona-maatregelen roet in ons eten. Als alternatief gaan we online!
75 jaar DE PLOEGH: een rode Ploegh-draad door de stad Amersfoort
test_3318503127.jpg

t/m 8 november

Kunstenaars van De Ploegh kijken terug, maar nog liever vooruit.
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 3 oktober 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Tentoonstelling: 'Verhalen verteld'
75 jaar bevrijding

t/m 31 december

Deze semi-permanente tentoonstelling in museum Flehite vertelt de verhalen van de onvrije jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn – soms hele alledaagse – voorwerpen te zien die de ooggetuigenverhalen op een bijzondere manier illustreren.
Foto-expositie NAAR HUIS?/COMING HOME? in de St. Joriskerk Amersfoort
valery-faminsky-en-arthur-bondar_4215058791.jpg

t/m 24 oktober

De expositie Naar huis?/Coming Home? is van 8 september tot 25 oktober te zien in de St. Joriskerk in Amersfoort.
Verteltheater Emma van Dobben speelt: Bertus en de Bij-zondere Boom
Emma van Dobben

donderdag 22 oktober

Lang geleden, ergens in de middeleeuwen, was er eens een boom zo mooi dat er een dorp bijgebouwd werd. Een voorstelling met weinig woorden en veel muziek.