UITagenda regio Amersfoort

Sorteer op:

70 resultaten

Tell Me Your Story
Romare Bearden, Maquette for Quilting Time, 1985. Detroit Institute of Arts, Founders Society Purchase with funds from the Detroit Edison Company

t/m 30 augustus

Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op Storytelling. Bijna 50 kunstenaars tonen de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Tell Me Your Story is t/m 30 augustus te zien in Kunsthal KAdE.
Expositie Architectuur

t/m 9 augustus

Twee fotografen, Rob Acket en Popel Coumou, laten hun kijk op architectuur zien. Acket fotografeerde naoorlogse monumenten en Coumou’s werk behandelt een smalle lijn tussen architectonische vormen, innerlijke spanning en emotie.
Open Jam Night
Iedere maandag bij Miles: Open Jam Night
muziek

wekelijks

Iedere maandagavond bij Miles: een Open Jam Night waarbij je in intieme setting totaal ongedwongen kunt jammen, coveren en eigen liedjes presenteren voor en met iedereen die maar aan komt waaien.
Expositie: Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog
Tentoonstelling 'Entarte Kunst’ (1937) in München

t/m 31 december

Welke invloed had de Tweede Wereldoorlog op het leven en werk van Piet Mondriaan?
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory

t/m 7 april 2022

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.
Tentoonstelling: 'Verhalen verteld'
75 jaar bevrijding

t/m 31 december

Deze semi-permanente tentoonstelling in museum Flehite vertelt de verhalen van de onvrije jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn – soms hele alledaagse – voorwerpen te zien die de ooggetuigenverhalen op een bijzondere manier illustreren.
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 7 april 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis

t/m 25 oktober

In deze foto-expositie vloeit de abstracte kunst van Piet Mondriaan samen met traditionele Spakenburgse klederdracht.
Karaoke Night
Karaoke
muziek

14 juli, 11 augustus en nog 4 dagen

Kom zingen in Vyssotski! Elke 2de dinsdag van de maand organiseert Vyssotski een gezellige Karaoke Night! Dus gooi je haren en heupen los en zing je favoriete lied! Gratis entree. Aanvang 20.30 uur.
Tentoonstelling: Kunst uit Noord-Nederland: Werkman e.v.a.
Tentoonstelling Kunst uit Nood-Nederland; Werkman e.v.a.

t/m 2 augustus

Museum Flehite herdenkt kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman met een expositie. Daarnaast is werk te zien van andere Noord-Nederlandse kunstenaars.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
Onze Lieve Vrouwetoren
rondleiding

t/m 30 augustus

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
‘Bespiegelingen’ expositie in de Sint-Joriskerk
Openingsdag expositie

14 juli, 15 juli en nog 8 dagen

Van dinsdag 16 juni tot en met zaterdag 25 juli 2020 is in de Sint-Joriskerk in Amersfoort de expositie ‘Bespiegelingen’ te zien, van beeldend kunstenaar Jan van der Meulen en freelance journalist Koos van Noppen. Natuurlijk in lijn met de RIVM-regeling.
Super Tuesday in Vue
Vue
film

Super Tuesday in Vue
Expositie: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite

t/m 2 augustus

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
Round Midnight Orchestra ft. Deborah J Carter | Amersfoort Jazz Club Nights
Round Midnight Orchestra

woensdag 15 juli

In samenwerking met JazzPodium Amersfoort organiseert festival Rabobank Amersfoort Jazz elke woensdag Amersfoort Jazz Club Nights in De Observant, waarbij spraakmakende artiesten uit de Nederlandse jazz een concert verzorgen.
Galerie Absoluut bij Stark in Kunst
Stark in kunst

t/m 30 augustus

Stark in kunst, winkel-galerie in het historische hart van Amersfoort, heeft 3 kunstenaars van Galerie Absoluut uitgenodigd voor een expositie: Susan Koopman, met beelden in steen en kleine mozaïek objecten.
Openstelling Mannenzaal in zomermaanden
Mannenzaal

t/m 30 augustus

De Mannenzaal wordt opengesteld voor publiek in de periode van 8 juli t/m 30 augustus 2020, op woensdag t/m zondag van 12.00 - 16.00 uur.
Gilde wandelingen Amersfoort
Gids stadswandeling

wekelijks

Met een stadsgids van Gilde zie je zó veel meer!
Straatnamenwandeling
Straatnamentour

donderdag 16 juli

Hoe zijn de straatnamen van de stad ontstaan en welke verhalen gaan er schuil achter de bekende en minder bekende straten en stegen van het centrum?
Expositie Licht & Ruimte
Expositie licht en ruimte

16 juli, 17 juli en nog 6 dagen

Expositie Licht & Ruimte gebaseerd op twee typerende begrippen van Gerrit Rietveld.
Ouvre tes yeux et vois

t/m 19 september

Claudie Poinsard is een inventieve Franse schilderes die bij het maken van haar schilderijen impulsieve te werk gaat. Haar schilderijen gaan over vrouwelijke eenzaamheid, omzwervingen, twijfel en gebrek aan begrip.
Beiaardconcerten
Luisteren naar de Beiaardconcerten

16 juli, 23 juli en nog 4 dagen

Ontspannen genieten van openluchtconcerten van de Beiaardschool