UITagenda regio Amersfoort

331 resultaten

Bombshell

t/m 29 januari

Deze me-too-film is gebaseerd op seksuele aanklachten tegen Roger Ailes, voormalig topman van Fox News. Charlize Theron en Margot Robbie zitten bij Oscaruitreikingen vast hard te duimen: beiden zijn genomineerd voor dit mannelijke beeldje.
Au nom de la terre

23 januari, 24 januari en nog 4 dagen

'Au nom de la terre' (in naam van het land) is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien.
Il traditore
Il Traditore

23 januari, 24 januari en nog 4 dagen

Top-maffioos Tomasso Buscetta schrijft geschiedenis wanneer hij als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreekt. Deze Italiaanse bioscoophit is gebaseerd op ware feiten.
Parasite

23 januari, 24 januari en nog 4 dagen

Critici bestempelen dit gitzwarte en toch humoristische Zuid-Koreaanse sprookje als een meesterwerk. Joon-ho Bong won er niet voor niets een Gouden Palm mee.
Goldie

23 januari, 24 januari en nog 4 dagen

Ondanks het heftige thema is ‘Goldie’ een optimistische, kleurrijke film over de 18-jarige Goldie uit New-York die voor haar zusjes moet zorgen én een beroemde danseres wil worden.
Rondleiding in Museum Flehite
Tentoonstelling Museum Flehite
rondleiding

donderdag 23 januari

Meer weten over Armando of Engelbert L' hoëst? Ga dan mee met de instap-rondleiding.
Meespeelvoorstelling Moppereend in Vathorst
Meespeelvoorstelling
theater

donderdag 23 januari

Op donderdag 23 januari is er vanwege De Nationale Voorleesdagen een Meespeelvoorstelling met het thema Moppereend in de Bibliotheek Vathorst. Iedereen kan meespelen in het verhaal over Moppereend.
Honeyland

t/m 29 januari

Schitterende awardwinnende docu over Hatidze die honing verzamelt op de steile bergflanken van Noord-Macedonië. Op een dag verandert alles als een rumoerige familie met zeven kinderen en een kudde koeien arriveert.
La Belle Époque
La Belle Epoque

23 januari, 25 januari en 28 januari

Door een nieuw soort nostalgie-vermaak kan zestiger Victor de onvergetelijke week waarin hij zijn grote liefde veertig jaar geleden ontmoette opnieuw beleven.
For Sama

t/m 27 januari

Deze ontroerende docu over een brief van een Syrische moeder aan haar babydochter Sama raakt je als een mokerslag en laat je niet meer los. Winnaar Beste Documentaire in Cannes en genomineerd voor een Oscar.
NachtHexen IV: Battre
theater

donderdag 23 januari

Sterke vrouwen in straffe tijden: twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn.
Hors Normes (The Specials)

t/m 29 januari

Een nieuwe feelgoodfilm van de makers van ‘Intouchables’. Bruno en Malik leiden jongeren uit probleemwijken op zodat ze kinderen met autisme kunnen begeleiden.
100 Times Juane Xue
Galerij

t/m 28 maart

100 Times Juane Xue Juane Xue ( geboren en opgeleid in China) is een getalenteerde en veelzijdige kunstenares, gekenmerkt door een oorspronkelijke stijl en intensief kleurgebruik.
Emiclaer on Ice
Ijsbaan emiclear
actief

t/m 26 januari

Dit jaar organiseren wij voor de derde keer het evenement Emiclaer on Ice! Van vrijdag 6 december tot en met zondag 26 januari staat er een supergave ijsbaan drijvend op de vijver van Emiclaer.
Musical, 6-12 jaar
Henry Krul
workshop

t/m 9 juli

Waar ligt jouw talent? Bij zingen, dansen of toneelspelen? In de musicalles hoef je helemaal geen keuze te maken, want daar komt alles aan bod!
Grafiekmanifestatie & Multiples
Reliefdruk Rolf Weijburg

t/m 8 maart

Op onze 37e Grafiekmanifestatie tonen 42 Ploegh-leden en 10 gastgrafici hun werk. Een verrassend nieuwe expositie met een veelzijdigheid aan kunst in kleine oplage.
Kinderfeestje in Mondriaanhuis
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis
evenement

t/m 1 juli 2021

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop.
Love Me Tender, expositie 40 jaar Roel Heijmans

23 januari, 24 januari en nog 4 dagen

LOVE ME TENDER 40 jaar kunst van Roel Heijmans. In het jaar 1979 begon Roel, aangemoedigd door zijn zwager, met schilderen. Na heel wat kunstzinnige omzwervingen is de in Weert geboren Roel in 2014 in het atelier van Jans Pakhuys terecht gekomen.
Tentoonstelling: 25 x 25 x 25
Mondriaanhuis

t/m 8 maart

Op 1 oktober 2019 bestaat het Mondriaanhuis 25 jaar. Daarom organiseert het museum de tentoonstelling '25 x 25 x 25'. Vijfentwintig leden van kunstenaarsvereniging De Ploegh maken speciaal voor deze expositie een werk van 25 x 25 centimer.
"Onderweg" door Robert Jan Stokman
Stadscafe

t/m 31 maart

Iedere 3 maanden kun je bij Stadscafé Amersfoort een nieuwe expositie bekijken. Dit keer exposeren we "Onderweg". Een fotoserie gemaakt door fotograaf Robert Jan Stokman. “Ik ben begonnen met wat probeersels met mijn IPhone tijdens het treinreizen.
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 16 januari 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Tentoonstelling: Armando in Amersfoort

t/m 26 januari

Met een tentoonstelling op drie locaties besteedt Museum Flehite dit najaar aandacht aan de negentigste geboortedag van Armando.
Engelbert L'hoëst - 100
L'hoëst: Opkomende maan (detail)

t/m 26 januari

In 1919 werd op een steenworp afstand van Museum Flehite Engelbert L'hoëst geboren. Nu, honderd jaar na zijn geboorte, herdenkt Museum Flehite de colorist en expressionist met honderd van zijn werken.
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory

t/m 22 november 2021

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.