UITagenda regio Amersfoort

printerpen
kinderen

maandag 10 augustus

Kom los van het papier en geef je tekening een derde dimensie.
Expositie Vrijbuiters
Expositie

t/m 4 september

Vakantie in eigen land? Kom poëzie lanterfanten en vrij kunst kijken in Amersfoort.
Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
Onze Lieve Vrouwetoren
rondleiding

10 augustus, 12 augustus en 15 augustus

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Tell Me Your Story
Romare Bearden, Maquette for Quilting Time, 1985. Detroit Institute of Arts, Founders Society Purchase with funds from the Detroit Edison Company

t/m 30 augustus

Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op Storytelling. Bijna 50 kunstenaars tonen de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Tell Me Your Story is t/m 30 augustus te zien in Kunsthal KAdE.
De Vensterbank
Vensterbank

t/m 1 november

Kunstenaar en schrijver Mirjam Kuitenbrouwer (1967) is gefascineerd door kijken, door kijkrichtingen en bekeken worden, door spiegeling, vertekening en perspectief.
De Takketoer
Takketoer

t/m 1 januari 2021

Op zoek naar een leuke, culturele Amersfoortse buitenactiviteit deze zomer? FASadE heeft twee nieuwe architectuurroutes samengesteld!
Open Jam Night
Iedere maandag bij Miles: Open Jam Night
muziek

wekelijks

Iedere maandagavond bij Miles: een Open Jam Night waarbij je in intieme setting totaal ongedwongen kunt jammen, coveren en eigen liedjes presenteren voor en met iedereen die maar aan komt waaien.
Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis

t/m 25 oktober

In deze foto-expositie vloeit de abstracte kunst van Piet Mondriaan samen met traditionele Spakenburgse klederdracht.
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 7 april 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory

t/m 7 april 2022

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.
Expositie: Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog
Tentoonstelling 'Entarte Kunst’ (1937) in München

t/m 31 december

Welke invloed had de Tweede Wereldoorlog op het leven en werk van Piet Mondriaan?
Gilde wandelingen Amersfoort
Gids stadswandeling

t/m 28 juli 2022

Met een stadsgids van Gilde zie je zó veel meer!
Tentoonstelling: 'Verhalen verteld'
75 jaar bevrijding

t/m 31 december

Deze semi-permanente tentoonstelling in museum Flehite vertelt de verhalen van de onvrije jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn – soms hele alledaagse – voorwerpen te zien die de ooggetuigenverhalen op een bijzondere manier illustreren.
Stop Motion Workshops
animatie
kinderen

dinsdag 11 augustus

Maak je eigen animatiefilm met bijvoorbeeld klei, lego of een whiteboard.
Karaoke Night
Karaoke
muziek

11 augustus, 8 september en nog 3 dagen

Kom zingen in Vyssotski! Elke 2de dinsdag van de maand organiseert Vyssotski een gezellige Karaoke Night! Dus gooi je haren en heupen los en zing je favoriete lied! Gratis entree. Aanvang 20.30 uur.
Tentoonstelling: Ooggetuigen van de oorlog: Amersfoort 1940-45
Ooggetuigen van de oorlog

wekelijks

Acht ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal over de bezettingsjaren in Amersfoort.
Galerie Absoluut in de Sint-Joriskerk
Sintjoris

t/m 5 september

Galerie Absoluut is terug in de Sint-Joriskerk!
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis
evenement

t/m 1 juli 2021

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere verjaardagsworkshop.
Rondvaarten Waterlijn

t/m 30 augustus

Bekijk Amersfoort eens vanaf het water! Maak een rondvaart door de historische grachten.
Super Tuesday in Vue
Vue
film

Super Tuesday in Vue
Tentoonstelling: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite

t/m 27 september

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
Open Senia leesclub over "Het einde van de eenzaamheid" van Benedict Wells
Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells

woensdag 12 augustus

Heeft u interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Woensdag 12 augustus, aanvang 10.30 uur, organiseert Senia leesclubs in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een “open” leesclub in de Bibliotheek het Eemhuis,
Alexander Beets ft. Izaline Calister en Ellister van der Molen

woensdag 12 augustus

Tenorsaxofonist Alexander Beets heeft zangeres Izaline Calister en trompettiste Ellister van der Molen gevraagd om op deze woensdag met hem het podium te betreden.