UITagenda regio Amersfoort

479 resultaten

Temblores Film

t/m 28 augustus

Als de christelijke familieman Pablo verliefd wordt op een man, stelt zijn familie hem een ultimatum: of hij laat zich ‘genezen’ door de kerk, of hij wordt voorgoed verbannen.
Worl on Fire Film

vrijdag 23 augustus

Met zijn nieuwste docu duikt Roberto Minervini in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.
Diego Film

t/m 28 augustus

Een uniek portret van een man, rebel, held en voor velen: God... De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia ('Amy') gaat over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona.
Once upon a time Film

t/m 28 augustus

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen een uitgerangeerde TV-ster en zijn vaste stuntdubbel. Tarantino’s negende is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.
Only You Film

t/m 25 augustus

Een authentiek romantisch drama over Elena en Jake die smoorverliefd worden na een toevallige ontmoeting. Dit is de start van een gepassioneerd liefdesavontuur. Maar niet alles loopt zoals gepland...
La Promesse Film

23 augustus, 24 augustus en nog 3 dagen

Van zijn moeilijke jeugd in Polen, tot zijn pubertijd in het zonnige Nice, zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII… Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven.
The Day After Film

23 augustus, 24 augustus en nog 2 dagen

Bongwans vrouw vermoed overspel van haar man met zijn nieuwe assistente, maar de realiteit is complexer. Regisseur Hong schakelt op onvoorspelbare wijze door ruimte en tijd, dus je moet blijven opletten om de waarheid te herkennen!
Yesterday Film

vrijdag 23 augustus

Imagine a world without ‘Imagine’... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’).
Het schrijfkleed Workshop

vrijdag 23 augustus

Een zomermiddag buiten schrijven in Theetuin Heyligenberg, net buiten Amersfoort.
Spoffin Dance Vyssotski Muziekfestival

t/m 24 augustus

Na een dagje theater op festival Spoffin kan je lekker los bij Vyssotski!
Multimediatour Rondleiding

wekelijks

Paleis Soestdijk introduceert een multimediatour, waar bezoekers met ondersteuning van beeld en geluid het paleis ervaren. Ook aan de kleine bezoeker is gedacht met een speciale interactieve multimediatour gericht op kinderen.
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis Jeugdfestival

wekelijks

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop.
Johan & Maurits - van vriend tot vijand Tentoonstelling

t/m 31 december

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt ter dood werd veroordeeld. Reden voor Museum Flehite om aandacht te besteden aan deze bijzondere Amersfoorter.
Weather Forecast Tentoonstelling

23 augustus, 24 augustus en nog 7 dagen

Elf films vol visuele verbeeldingskracht. Die laten je gebiologeerd kijken en vangen een specifiek moment in de ‘eeuwigheid’, gebruikmakend van de kracht van herhaling of (langzame) gestage vooruitgang.
Iedere vrijdag bij Miles: Friday Night Session Lichte muziek

wekelijks

Iedere vrijdagavond wordt het podium van Miles bevolkt door de beste jonge sessiemuzikanten van Nederland. Zij openen het weekend met de lekkerste pop-, rock-, soul- en funkcovers. Zelf meedoen mag trouwens ook!
Levende historie Folklore

23 augustus, 24 augustus en nog 5 dagen

Vanaf 13 juli zal het rollenspel van Levende Historie weer plaatsvinden in de Mannenzaal.
Expositie ZIELSVEEL Tentoonstelling

t/m 24 augustus

Galerie Absoluut exposeert in de Joriskerk kunst met een ziel. De expositie ZIELSVEEL toont de eigenheid en de diversiteit van de kunstenaars.
NIEUWSTE LEDEN Tentoonstellingen

t/m 29 september

In deze expositie worden de nieuwe leden van LKG-De Ploegh voorgesteld.
Expositie Conny Kiest Tentoonstelling

t/m 15 november

De Amersfoortse fotografe Conny Meslier maakt spraakmakende fotoreportages. Nu te zien bij Archief Eemland op de derde etage van het Eemhuis.
Schilderij Tentoonstelling

t/m 4 oktober

Ans van de Wolfshaar en Marijke Boekholdt exposeren in de Pastorie naast de Martinuskerk Hoogland.
Onze Lieve Vrouwetoren Rondleiding

t/m 30 december

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Spoffin Theaterfestival

t/m 25 augustus

Straat- en locatietheater, dans, circus en muziek: internationaal festival
Toren Experience Tentoonstelling

t/m 31 december

Een dynamische videoprojectie op de begane grond van de Onze Lieve Vrouwetoren geeft bezoekers een boeiende introductie op het cultureel erfgoed van de stad, te beginnen bij de toren. De projectie is vrij toegankelijk en dagelijks elk kwartier te zien.
FilmZomer Film

t/m 31 augustus

Premièrefilms, specials en een terughaalprogramma met een aantal van de beste films van de afgelopen maanden.