UITagenda regio Amersfoort

139 resultaten

Amersfoort Stadswandeling

t/m 27 september

Ontdek de mooiste stad van Nederland tijdens een corona-proof stadswandeling met Amersfoortse Gidsen
Expo Keerpunt

26 september, 27 september en nog 8 dagen

Expo Keerpunt toont 6 weken lang, vanaf 12 september tientallen initiatieven/workshops/lezingen/informatieve activiteiten op het gebied van innovatie, techniek, duurzaamheid, onderzoek, zelfvoorzienend leven, sociale democratie, wetenschap en veel meer!
Fuad Hassen

zaterdag 26 september

Remmende Voorsprong
Tentoonstelling: Ooggetuigen van de oorlog: Amersfoort 1940-45
Ooggetuigen van de oorlog

wekelijks

Acht ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal over de bezettingsjaren in Amersfoort.
Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis
Verjaardagsfeestje Mondriaanhuis

t/m 1 juli 2021

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis, waar je terecht kan voor een bijzondere verjaardagsworkshop.
Tentoonstelling: 'Hij of ik'. Een Canadees en een Duitser.

t/m 26 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In 'Hij of ik' beleef je deze strijd door de ogen van twee echte militairen: de Canadees Léo Major en de Duitser Hans Kürten.
Collectie Juane Xue
zonnig-leven_3586148643.png

t/m 12 december

Juane Xue ( opgeleid in China) is een getalenteerde en veelzijdige kunstenares, gekenmerkt door een oorspronkelijke stijl en intensief kleurgebruik.
What about red | Musiom
What about red

t/m 27 december

Een mooi thema voor een vurige expositie waarvoor 12 kunstenaars werk inbrachten.
Bep Rietveld - Kunstenaar in oorlogs- en vredestijd
Bep Rietveld - Cornelie en Hanneloes van Asbeck in kampong Makassar, juli 1945

t/m 24 januari 2021

Expositie met o.a. de kinderportretten die Bep Rietveld maakte tijdens haar verblijf in Jappenkampen tijdens WO II.
Tentoonstelling: Amersfoort in beeld
Amersfoort in beeld - expositie Museum Flehite

t/m 27 september

Expositie 'Amersfoort in beeld' geeft een fascinerend beeld van de ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen.
De Vensterbank
Vensterbank

t/m 1 november

Kunstenaar en schrijver Mirjam Kuitenbrouwer (1967) is gefascineerd door kijken, door kijkrichtingen en bekeken worden, door spiegeling, vertekening en perspectief.
Rondje van de Stad
rondje-van-de-stad-vierkant-large_756268607.jpg

t/m 31 oktober

Theatergroep De Luie Honden presenteert dit jaar een bijzondere versie van ‘Rondje van de Stad’.
De Takketoer
Takketoer

t/m 1 januari 2021

Op zoek naar een leuke, culturele Amersfoortse buitenactiviteit deze zomer? FASadE heeft twee nieuwe architectuurroutes samengesteld!
Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
Onze Lieve Vrouwetoren
rondleiding

t/m 4 augustus 2022

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd.
Manifestatie WEEF | op 7 locaties in de Amersfoortse binnenstad
WEEF

t/m 22 november

Kunstenaars verbeelden onbekend textielverleden van Amersfoort
Nachtwandeling Amersfoortse Gidsen
Nachtwandeling
rondleiding

zaterdag 26 september

Lange avonden, duistere verhalen Thema: Misdaad, Moord, Monniken
Poëzie lanterfanten en Kunstkijken in Amersfoort
special-arts-zitgedicht-c-henry-krul-11-uitsnede-kl_15039664.jpg

t/m 26 oktober

Vakantie in eigen land? Kom poëzie lanterfanten en vrij kunstkijken in Amersfoort
75 jaar De Ploegh: Vrijheid = Verbeelding
Lucia Fransen, Syrië 1, 2018

26 september t/m 8 november

Kunstenaars van De Ploegh maakten een klein en intiem werk rondom het thema Vrijheid = Verbeelding.
Boerderij speurtocht op Hoeve Ravenstein
speurtocht

t/m 7 april 2022

De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van opdrachten en vragen.
Bodemdierendagen op landgoed Schothorst

t/m 7 oktober

Kom op landgoed Schothorst bodemdieren tellen. Na afloop kunt u het formulier inzenden en dragen uw waarnemingen bij aan groot onderzoeksproject.
Gilde wandelingen Amersfoort
Gids stadswandeling

t/m 28 juli 2022

Met een stadsgids van Gilde zie je zó veel meer!
Levensgroot koeienmemory bij Hoeve Ravenstein
koeienMemory

t/m 7 april 2022

Dit levensgrote spel speel je lekker buiten en je leert ook nog eens welke koeienrassen er allemaal zijn.
Tentoonstelling: 'Verhalen verteld'
75 jaar bevrijding

t/m 31 december

Deze semi-permanente tentoonstelling in museum Flehite vertelt de verhalen van de onvrije jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn – soms hele alledaagse – voorwerpen te zien die de ooggetuigenverhalen op een bijzondere manier illustreren.
Expositie: Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog
Tentoonstelling 'Entarte Kunst’ (1937) in München

t/m 31 december

Welke invloed had de Tweede Wereldoorlog op het leven en werk van Piet Mondriaan?