Programma Amersfoort

Sinterklaasstad 2023

 

Zaterdag 18 november

 

Aankomst Sinterklaas Vanaf 13:00 De Eemhaven
Sinterklaas gaat slapen 16:45 – 17:30 Pathé Bioscoop Eemplein

 

Zaterdag 25 november

 

Sinterklaas staat op 09:30 – 10:00 Pathé Bioscoop Eemplein
Poppenkast 10:00 – 10:30 Onze Lieve Vrouwetoren
Sint Express

 

 

10:00 – 14:00
Pendelt tussen Green Outlet, Varkensmarkt en
het Eemplein. Kijk hieronder bij de uitleg van
de activiteiten voor precieze tijden en
stations.

Pietenontbijt 10:15 – 11:15 Proeflokaal Bregje, Kleine Koppel 6 (Eemplein)
Rondgang Binnenstad 10:30 – 15:00 Binnenstad
Poppenkast 11:30 – 12:00 Onze Lieve Vrouwetoren
Rondgang Eemplein 11:30 – 12:30 Eemplein
Knutselkamer 12:00 – 15:00 The Green Outlet Store
Poppenkast 13:00 – 13:30 Onze Lieve Vrouwetoren
Pakjesboot 13:00 – 15:00 Eemhaven, houten opstapsteiger
Pietenbingo 14:30 – 15:30 Eemplein
Speurvaart 15:30 – 17:35 Onze Lieve Vrouwetoren, vertrekpunt.
Sinterklaas gaat slapen 16:45 – 17:30 Pathé Bioscoop Eemplein

 

Zaterdag 2 december

 

Sinterklaas staat op 09:30 – 10:00 Pathé Bioscoop Eemplein
Meet&Greet en meer… 10:00 – 12:00 Van Mossel KIA
Sint Express 10:00 – 14:00
Pendelt tussen Green Outlet, Varkensmarkt en
het Eemplein. Kijk hieronder bij de uitleg van
de activiteiten voor precieze tijden en
stations.
Rondgang Eemplein + spelletjes 10:30 – 13:30 Eemplein
Rondgang Binnenstad 10:30 – 15:00 Binnenstad
Knutselkamer 12:00 – 15:00 The Green Outlet Store
Rondgang Schothorst 13:00 – 16:00 Winkelcentrum Schothorst
Pakjesboot 13:00 – 15:00 Eemhaven, houten opstapsteiger
Speurvaart 15:30 – 17:35 Onze Lieve Vrouwetoren, vertrekpunt.
Sinterklaas gaat slapen 16:45 – 17:30 Pathé Bioscoop Eemplein

 

Aankomst:

Jaaa, ook dit jaar zullen Sinterklaas en de Pieten de Eemhaven weer binnen komen varen!! Om 13:00 uur kom Sinterklaas aan met de stoomboot en zal de goedheiligman ontvangen worden door de Burgemeester en onze kinderburgemeester Lynn Verhoeven.  .
Sinterklaas en de Pieten kunnen niet wachten om de kinderen eindelijk weer te zien. Daar nemen ze dan ook de tijd voor en zullen zowel de Grote Koppel als Kleine Koppel langs de kinderen lopen om handjes te geven (en pepernoten natuurlijk 😉). De praktische informatie kunt u hier vinden. Deze activiteit is op vrije inloop.

De Brievenbus:

Ook de brievenbus van Sinterklaas staat dit jaar in Amersfoort. Deze is te vinden bij de Pathé Bioscoop op het Eemplein. Heb jij post voor Sinterklaas en doe je daar een envelop met adres en postzegel bij, dan krijg je post terug van Sinterklaas en de schrijfpieten!

(P.S. voor alle pappa’s en mamma’s: om het nog persoonlijker te kunnen maken is leeftijd, welke groep op school of misschien lievelingsspeelgoed leuk om er stiekem bij te vermelden op een briefje). 😉

Brievenbus tip 1:
Hier op de site hebben we dit jaar een leuke kleurplaat. Print hem uit, kleuren maar en als je deze inlevert bij Pathé (even laten zien voordat je de kleurplaat in de schoorsteen doet) dan ontvang je ook nog een vrijkaartje voor Pathé! (Deze actie is alleen voor kinderen)

Brievenbus tip 2:
Sinds dit jaar heeft Sinterklaas zijn eigen briefpapier. Dat maakt het antwoord van Sinterklaas nog mooier! Daarvoor hebben we ook een ‘echte’ Sinterklaas envelop. Willen jullie hier het antwoord van Sinterklaas in hebben? Download en print de envelop en stop deze bij de tekening met adres en postzegel in de brievenbus.

De Slaapkamer:

Dit jaar slaapt Sinterklaas bij de Pathé bioscoop op het Eemplein. Elke zaterdag kunnen de kinderen Sinterklaas wakker maken en ’s avonds weer naar bed brengen. Maar Sinterklaas is al op leeftijd en vergeet nog wel eens wat, dus dat gaat niet altijd helemaal goed. Gelukkig zijn de Pieten en de kinderen er om Sinterklaas een beetje op weg te helpen.
Deze activiteit is op vrije inloop.

Sint Express:

Dit jaar zorgt de Keilijn ervoor dat we het Eemplein en de Binnenstad nog meer met elkaar kunnen verbinden. Want loop je in de stad en wil je eigenlijk ook wel een kijkje nemen bij alle activiteiten op het Eemplein (of andersom)? Dan maken we het je graag wat makkelijker. De Keilijn wordt op zaterdag 25 november en 2 december de Sint Express en stopt op de volgende stations:
– Het Eemplein (onder aan de kant van de Eemhaven)
– Varkensmarkt
– Knutselkamer (Green Outlet, Grote Haag 125)

Eemplein 10:00 – 10:15 11:00 – 11:15 12:00 – 12:15 13:00 – 13:15
Varkensmarkt 10:20 – 10:35 11:20 – 11:35 12:20 – 12:35 13:20 – 13:35
Green Outlet 10:40 – 10:55 11:40 – 11:55 12:40 – 12:55 13:40 – 13:55

Iedereen mag te allen tijde op-/uitstappen. Een ritje is gratis.

Meet & Greet en meer…

De showroom van Van Mossel Kia wordt speciaal voor Sinterklaas en de Pieten vrijgemaakt. Hier kan je Sinterklaas een handje geven, een tekening of even op de foto. Ter plekke iets moois maken? Dat kan ook! Er is een knutselruimte waar je kan fröbelen, er is een Pietenband en er zijn allemaal spellen te doen samen met de Pieten.
Deze activiteit is op vrije inloop.

Rondgang:

In de Binnenstad is er een rondgang. Sinterklaas en de Pieten lopen de hele binnenstad door. Ook zullen ze bij verschillende ondernemingen binnen langs gaan. Dus zie je Sint buiten niet lopen, kijk dan goed naar binnen bij de winkels.
De winkels waar je ze tegen kan komen zijn:
– De Spellenpoort
– Boekhandel Veenendaal
– Regatta
– de Vier Broers
– Bistro ‘t Kannetje
– Bierwinkel HOP
– Bold and Bright tattoo’s (via Profund Vastgoed)
Altijd spannend als je Sinterklaas ineens tegenkomt.

Knutselkamer:

De naam zegt het al. Hier kan je samen met de Pieten de mooiste creaties maken. Genoeg papier, scharen, lijm, plakband, kleurplaten, stiften, potloden enz. om de fantasie de vrije loop te laten. Ook hier staat een brievenbus voor Sinterklaas, de schoorsteen. Laat hier je mooiste creatie of verlanglijstje achter
Deze activiteit is op vrije inloop.

Speurvaart:

Varen door de grachten van Amersfoort en onderweg allemaal Pieten spotten. Soms moet je wel goed kijken want ze kunnen zich goed verstoppen.
Alle Pieten hebben kadootjes bij zich met letters erop. Deze letters kan je invullen op het formulier dat je meekrijgt. Als je deze aan het einde van de vaart laat zien, ontvang je een kleinigheidje van Piet!
LET OP: Voor deze activiteit zijn tickets nodig! Koop hier je tickets maar wees er snel bij want OP=OP. Zowel op onze Social media kanalen als hier op de website zullen we de link naar de kaartverkoop delen. De kosten per ticket zijn €1,50 en dienen vooraf online gekocht te worden.

Poppentheater:

Poppentheater Cassiopeia heeft een speciale Sinterklaasvoorstelling.
Er zijn 3 voorstellingen, 1 voorstelling duurt 30 minuten. Het is een interactieve poppenkast waarbij gezongen wordt en we snoepen van de pepernoten.
Deze activiteit is op vrije inloop. Per voorstelling zijn er 60 plaatsen. Vol is Vol.

Eemplein:

Ook dit jaar zullen Sinterklaas en de Pieten weer de rondgang doen op het Eemplein. Ze gaan daarbij alle ondernemingen langs, dus zie je ze niet lopen, kijk dan overal even naar binnen.

Daarnaast hebben we de activiteiten hier uitgebreid met het Pietenontbijt en de Pietenbingo.

Wist je dat het Pietenontbijt bestaat uit een mandarijntje, bolletje met pepernootjes (schuddebuikjes) en een bekertje limonade? Dat klinkt goed he? Dit jaar mag je mee ontbijten met de Pieten. Terwijl de kinderen eten kunnen de papa’s en mama’s wat te drinken bestellen (kosten zijn voor eigen rekening).

Deze activiteiten zijn op vrije inloop maar let op: er is ruimte voor 100 kinderen, vol is vol!

Dan de Pietenbingo, deze is nieuw dit jaar. De Pieten houden wel van een spelletje en hopen dat er heel veel kindjes mee komen doen. Als het droog is zullen we bij de trap spelen en anders onder de overkapping bij Proeflokaal Bregje. We spelen meerdere rondes, eerst gaan we voor 1 volle rij horizontaal, dan 2 rijen horizontaal en uiteindelijk volle kaart. Dit doen we 2x. Vervolgens doen we nog 1 ronde waarbij we meteen voor een volle kaart gaan. Natuurlijk zijn er prijzen te winnen en bij de laatste volle kaart geven we de hoofdprijs weg, een huisbezoek van Sinterklaas en de Pieten!! Hoe tof is dat! Deze activiteiten zijn op vrije inloop.

Rondgang Schothorst:

Vorig jaar nam Sinterklaas al een kijkje op winkelcentrum Schothorst. Dat vonden Sint en de Pieten zo gezellig dat ze ook dit jaar weer van de partij zijn.

13:00 – 16:00 Spelletjes met de Pieten t.h.v. Lidl
13:15 – 14:00 Fotomoment / Meet&Greet met Sint en de Pieten t.h.v. Zeeman
14:00 – 15:00 Sinterklaas gaat bij de ondernemingen langs
15:00 – 16:00 Fotomoment / Meet&Greet met Sint en de Pieten t.h.v. Zeeman

Bij de winkeliers op winkelcentrum Schothorst kan na de aankomst deze mooi kleurplaat worden opgehaald. Deze kleurplaat kan tot 2 december in de groene postbus om deze naar Sinterklaas te sturen en kan te maken op een cadeautje dat Sinterklaas persoonlijk zal overhandigen op 2 december. De kleurplaat is ook hier te vinden. Deze activiteiten zijn op vrije inloop.

Pakjesboot:

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de boot van Sinterklaas? Kom dan kijken bij de pakjesboot. Dit jaar kan je namelijk naar binnen op de boot waar Sinterklaas mee aan is gekomen. Tijdens je bezoek zijn er 2 Pieten aanwezig die je graag vertellen hoe het er op de boot allemaal aan toe gaat onderweg. Deze activiteit is op vrije inloop.

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.