Tentoonstelling Baksteen | Brick

 

 

 

 

Datum publicatie: 4 oktober 2022

 


Tentoonstelling Baksteen | Brick Kunsthal KAdE

Vrijdag 9 september was de opening van de nieuwe tentoonstelling Baksteen | Brick die er t/m zondag 8 januari 2023 zal zijn. De tentoonstelling brengt een ode aan het materiaal met werk van meer dan 50 kunstenaars, architecten en ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Bakstenen bestaan aan al eeuwenlang, is uit klei gebakken en je ziet het overal om je heen, daar sta je eigenlijk nooit bij stil. Ook niet dat er verschillende soorten zijn en wat je er allemaal mee kan bouwen. In Amersfoort zijn zoveel mooie plekjes te zien met oude en nieuwe bakstenen, zoals bijvoorbeeld de Muurhuizen, Stadsmuur, Koppelpoort, Kapelhuis, Bollebruggang, ruïnewoningen in de wijk Kattenbroek. Bij de Eemhaven aan de Grote Koppel staat een tijdelijk gebouwd doolhofje.

Kunsthal KAdE is er sinds mei 2009, zat eerst op het Smallepad, nu op het Eemplein en is alleen open als er een tentoonstelling is. Zij organiseren tentoonstellingen van moderne kunst en architectuur, vormgeving en design en eigentijdse cultuur.

De 2e tentoonstellingslocatie is De Elleboogkerk aan de Langegracht 36.

 

Baksteentour

De baksteentour is gemaakt in samenwerking met het architectuurcentrum FASadE en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De tour duurt 2 uur, je komt langs de meest bijzondere bakstenen met uitleg van de geschiedenis en soorten en langs nieuw gebouwde folly’s (sierbouwsels). De baksteentour is te koop voor € 4,50 bij de VVV.

De Kunsthal KAdE heeft ook een winkel met artikelen van de exposities en aan de andere kant zit het Kunsthal Café waar je ter afwisseling van het bezoek een lekker drankje kunt drinken of kunt lunchen of borrel kunt doen, dit kan ook los van het bezoek van de Kunsthal KAdE, ze zijn elke dag open van 9:30-17:00 uur.

 

Openingstijden

Kunsthal KAdE is open van dinsdag t/m zondag van 10:00-17:00 uur, 1e Kerstdag en 1 januari gesloten, 2e Kerstdag open, 24 en 31 december gaan ze een uur eerder dicht.

 

Geschreven door: Anne Marie 

 

 

 

 

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.