House of Zen

City Spa Amersfoort

 

 

Datum activiteit: 7 september 2022

Datum publicatie: 20 september 2022

 


 

Waarom dit bezoek?

Op uitnodiging van eigenaresse Ryon mochten wij, Ursula en ik, komen kennismaken met de nieuw geopende City Spa in Amersfoort; House of Zen. Ja, dit is een nieuwe plek in Amersfoort (achter de Flint), maar Ryon heeft al ruim 27 jaar ervaring opgedaan vanuit haar eigen schoonheidsinstituut, wat zij eerst op een andere plek in de stad had. Zij was in Amersfoort de eerste die nieuwe behandelingen (zoals o.a. laser en wimper extensions) kon aanbieden en heeft al deze ervaring en kennis nu samengebracht op deze nieuwe plek.

 

Hoe is House of Zen ontstaan?

De laatste 10 jaar kwam er steeds meer vraag van bezoekers van de stad Amersfoort. De wens stadsbezoek te combineren met iets van Wellness, een massage, facial of pedicure. Na 3 jaar nadenken, besloot Ryon een combinatie te maken van het bestaande high-end Schoonheidsinstituut CitySpa Amersfoort en luxe kleinschalige Wellness/ Sauna. En zo is House of Zen gecreëerd.

Over 3 verdiepingen (in totaal 130 m2) zijn diverse ruimten voor maximaal 4 personen (of een eigen groep van 6). Alles is bijzonder sfeervol ingericht met mooie naturel tinten en heerlijk zachte handdoeken. Het voelt alsof de ruimten echt helemaal alleen voor jou zijn. En dat allemaal vlakbij, in onze eigen stad, wat een luxe!

 

Wat kan je er precies doen?

Uiteraard kan je genieten van de neveldouche, Finse sauna, de infrarood sauna mét Beauty–ELT; (gezondheid & anti aging/versteviging in 1). Er is een Ofuro Japans zitbad. Maar, en dit is vooral het ‘extra’ van House of Zen, je kan ook allerlei schoonheidsbehandelingen krijgen. Ryon werkt met apparatuur zoals de Softlaser voor lifting & lymfedrainage, lichttherapie en Cryotherapie en vele andere behandelingen.

Wij hebben een heerlijke massage mogen ontvangen waarbij aan het eind zelfs onze voeten in een heerlijk warme handdoek werden verpakt. Verwennerij van top tot teen. Daarnaast hebben we de Beauty-Elt geprobeerd. Een apparaat wat gebruik maakt van rood licht met een speciale frequentie die praktisch geen UV bevat. Het licht zorgt voor een verhoging van de lichaamseigen productie van collageen, en onze huid oogde egaler en stralender daarna.

Dat wil iedereen toch wel?!

 

Waarom is dit mijn tip?

Hoe heerlijk is het om ‘om de hoek’ zo’n geweldige plek te hebben waar je helemaal ‘Zen’ kan worden. Niet meer in de auto naar een sauna of apart naar de schoonheidsspecialiste. Hier vind je alles onder een dak. We zeiden het al, House of Zen is prachtig ingericht, je krijgt lekker drinken en eten, maar wat ik vooral als heel prettig ervaren heb is liefde voor het vak en jarenlange ervaring van Ryon en haar team. Ze stralen vertrouwen en betrokkenheid uit. Ik zou mij met een gerust hart voor elke behandeling aan House of Zen overgeven.

 

Geschreven door: Fokje

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.