KunstVaarRoute

 

 

Datum activiteit: 2 september 2022

Datum publicatie: 6 september 2022

 


 

 

Waterlijn

Heb je Amersfoort al wel eens bezocht of woon je hier, dan ken je natuurlijk de Waterlijn. Deze organisatie maakt al 26 jaar de binnenstad een heel stuk leuker.

Zeven maanden per jaar varen zij met fluisterbootjes door de grachten van het historische centrum.  (april t/m oktober) De 130 vrijwilligers zetten zich met heel veel plezier in om hun bezoekers, zo’n 50.000 per jaar, de mooie plekken van Amersfoort vanaf het water te laten zien. Deze rondvaarten duren 45 minuten en varen 7 dagen in de week. Ook al denk je de stad te kennen, je hoort altijd weer iets nieuws!

 

KunstVaarRoute

Vanaf 2003 wordt er om het jaar een Kunst Vaar Route georganiseerd.

Vanwege Corona is die van vorig jaar verplaatst naar dit jaar. Het thema van deze editie is “Droom van zilver”, vanwege het zilveren jubileum van de Waterlijn.

Ik had het geluk om in de boot te zitten met Adrienne als verteller. Zij is projectleider van de Kunstvaarroute en weet alles van de kunstenaars, de kunstwerken en het hele proces van de opbouw. Langs de route zijn 15 kunstwerken geplaatst van 15 verschillende kunstenaars.

Het leuke is dat ze allemaal totaal verschillend zijn, met dezelfde rode draad: Dromen van zilver.

Mijn favoriet was een geschilderd doek wat op het plafond van de tunnel onder de Langestraat hangt, waar de zilveren lijnen extra worden uitgelicht als de zon op het water schijnt.

Na afloop krijg je een boekje mee waar alle kunstwerken in beschreven staan.

De KunstVaarRoute is nog tot 30 september te bewonderen op de volgende tijden: Donderdag 11.00 uur en 17.00 uur. Vrijdag 11.00 uur. Zaterdag 12.00 uur en 17.00 uur.  Zondag 12.00 uur.

 

Frame De galerie

Hier is t/m 25 september de “making of” van de Kunstvaarroute te zien. Ook ander werk van de betrokken kunstenaars is hier te bewonderen. De galerie is te vinden in de Stad van Cahen, Muurhuizen 104, geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Ga dat zien!

 

Geschreven door: Ursula

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.