Datum publicatie: 20 juni 2024

 

De toeristentrein van Amersfoort is echt een must-do in onze stad en in dit blog zal ik je vertellen waarom.
 
Sinds kort loop ik mijn stage bij de VVV in Amersfoort. Regelmatig zie ik voor onze deur de toeristentrein verschijnen en het leek mij leuk om een keer mee gaan. Ik was benieuwd waar het treintje allemaal heen gaat en wat de gids zal vertellen. Tot mijn grote vreugd zei een collega op een dag dat ik wel even mee mocht onder werktijd. Dus zodoende stapte ik in het treintje.
 
Ik werd welkom geheten door een hele lieve enthousiaste gids die ook in het treintje zat. Je kon echt zien dat hij zijn taak met plezier uitoefende. De gids vertelde zijn verhaal op een leuke manier en betrok ook de kinderen die in het treintje zaten goed in zijn verhaal. Je merkte echt dat de gids ervaren was; hij wist ontzettend veel informatie te vertellen over de dingen waar we langs reden en nam hier goed de tijd voor.
 
Vanuit de VVV rijdt het treintje eerst naar Havik en de Heksenbrug, vervolgens naar de Varkensmarkt, dan naar Theater de Flint, vanuit daar naar de Krommestraat en de laatste stop is bij het Eemplein. Het treintje rijdt niet snel dus ik had gelukkig genoeg kans om mooie foto’s te maken onderweg. Na ruim één uur genoten te hebben van de rit was ik weer terug bij de VVV.
 
Waarom raad ik het treintje aan?
 
· Je leert Amersfoort beter kennen. Zelf kom ik niet uit Amersfoort, daardoor was het soms lastig bezoekers te helpen met de weg wijzen omdat ik zelf niet precies wist waar alles ligt. Na de treinrit is mijn oriëntatie van waar alles ligt veel beter geworden.
 
· Je krijgt ontzettend veel informatie. De gids heeft al jaren ervaring en weet bijna alles van Amersfoort.
 
· Je zit altijd droog. Het treintje bevat een dak dus mocht het gaan regenen blijf je in ieder geval droog.
 
· Je mag overal in en uitstappen de hele dag. Het is een Hop on – Hop of systeem wat betekent dat je met hetzelfde kaartje de hele dag gebruik mag maken van het treintje.
 
Praktische informatie en tickets
 
Per rit kunnen maar liefst 36 passagiers vervoerd worden. Het toeristentreintje wordt inmiddels al ruim 10 jaar gerund door vrijwilligers. Het is een elektrisch aangedreven trein bestaande uit een locomotief en 2 wagons.
 
Het treintje stopt vanaf 11:20 uur tot en met 16:20 uur elk uur om 10 vóór half voor de deur van de VVV. Er zijn ook nog 6 andere opstapplaatsen die je kan vinden via https://www.amersfoort-toeristentreintje.nl/route-en-vertrektijden/
 
Vanaf 12 jaar kost een ticket € 7,50, voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar is het € 4,50 en kinderen tot en met 4 jaar kunnen zelfs gratis mee. Tickets kan je alleen kopen in het treintje. Meer informatie kan je ook vinden op de site https://www.amersfoort-toeristentreintje.nl/

 

Geschreven door: Lisa (stagiair)

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.