Bezoek aan Kunsthal KAdE

Tentoonstelling van Folkert de Jong

'Ministry of Fear/Foam'

Eemplein 77

 

 

Datum publicatie: 14 maart 2023

 


Eerste indruk
 
Als je binnenkomt bij Kunsthal KAdE en de grote zaal inloopt valt de enorme steigerconstructie meteen op. Via verschillende plateaus kom je langs verschillende bijzondere werken en hangen er televisies met bizarre beelden. Een mooi uitzicht over de zaal heb je vanuit verschillende punten en vergeet vooral niet om naar boven te kijken want er hangen ook werken aan het plafond. Vervolgens daal je af naar de vloer waar een aantal bijzondere werken op je wachten zoals een kleurrijke auto op ware grootte. In de andere ruimtes van het museum staan de werken in een open opstelling en is de ene nog bijzonderder dan de andere. Van levensgrote mensfiguren en dieren, tot een KNALroze kamer en grote helderblauwe beelden.
 
Folkert de Jong
 
Folkert de Jong gebruikt een soort schuim wat ook in de bouw word gebruikt en laat zich vaak inspireren door (kunst)historie en combineert dat met hedendaagse sociale en politieke kwesties. Het is de eerste keer sinds 2009 dat hij zo'n grote museale solo heeft in Nederland. Diverse werken zijn zelfs nog nooit eerder vertoond in Nederland. 
 
'Geïntrigeerd door de krochten van de ziel, sleurt de kunstenaar de kijker mee in zijn persoonlijke wereld, waarin het bizarre en het kwetsbare samenkomen.'
 
Kinderen
 
Omdat het zo'n kleurrijke en tot de verbeelding sprekende tentoonstelling is, is het ook erg leuk voor kinderen. Een belangrijk aandachtspunt is hier wel dat, aangezien de kunstwerken fragiel en niet achter een afbakening staan, jonge kinderen goed in de gaten gehouden moeten worden omdat ze het niet mogen aanraken.
Het is dan ook heel leuk en fijn om tussendoor de KAdE Studio te bezoeken. Hier kunnen kinderen naar hartelust zelf aan de slag met schuim en klei. Ook kunnen ze tekenen en zelf een grote pop versieren met allerlei materialen.
 
Rondleidingen
 
Tijdens deze tentoonstelling is er elke zondag een instaprondleiding van 13:00 tot 14:00 uur. Deze rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Reserveren hoeft niet, maar meld je op tijd aan bij de balie.
 
KadE Shop en KadE Café
 
Mocht je na je bezoek een leuk aandenken willen kopen kun je terecht in de KAdE Shop. Ook aan de innerlijke mensch is gedacht want bij het KAdE Café kun je heerlijk lunchen of bijvoorbeeld een kopje koffie met gebak nuttigen. Dit bevindt zich naast de Kunsthal.

Deze bijzondere tentoonstelling is nog te bezichtigen t/m 7 mei.

 

Geschreven door: Jennifer

 

Kunsthal KAdE

Eemplein 77

033-4225030

https://www.kunsthalkade.nl/nl

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.