Expositie Meivakantie

Shaping Blocks

Fotografe Marlou Pulles is gegrepen door de puurheid van houten handgemaakte stempels (ook wel blockprints genoemd) waarmee in de werkplaats van De Katoendrukkerij in de Volmolen op textiel en papier wordt afgedrukt.
Dat inspireerde haar tot een unieke fotoserie van stillevens met geometrische stempels uit de collectie. De blokken lijken te zweven boven een verstilde achtergrond. De geometrische motieven inspireerden haar tot een prachtige serie stillevens waarbij ze de blokken zwevend boven een verstilde achtergrond fotografeert en ze zo in een geheel nieuw daglicht plaatst. De schoonheid van de handgemaakte stempels komt volledig tot zijn recht. Blockprints zijn nooit eerder op deze kunstzinnige wijze in beeld gebracht. Het authentieke houtsnijwerk, de gekozen composities en eenvoud en rijkheid van de vormen zijn echt uniek te noemen.

De ontwerpen van de gebruikte geometrische motieven zijn van blockprintster Nathalie Cassee. De blokken zijn met de hand gemaakt door houtsnijders in het atelier in India waar zij vast mee samenwerkt.

Wanneer

Datum: woensdag 5 mei 2021
Tijd: 16:00 - 17:00

Prijsinformatie

2,50

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.