Expositie / Tentoonstelling Herfstvakantie

'Uit hetzelfde hout'

De Indisch-Nederlandse achtergrond van Joyce en Marion Bloem is terug te zien in het veelzijdige werk van deze twee getalenteerde zussen.

Joyce Bloem (1951 – 2017)
Als keramist was Joyce Bloem invloedrijk te nomen. Daarnaast was ze graficus, schilder, dichter en nog veel meer. Joyce Bloem kon goed bruggen slaan tussen verschillende disciplines en gaf les aan diverse kunstacademies in Nederland. Haar docentschap heeft bijgedragen aan de vorming van vele kunstenaars en zal zeker worden herinnerd als een belangrijk deel van haar nalatenschap. Musiom zet zich blijvend in om haar werk onder de aandacht te brengen. In deze expositie komt haar veelzijdigheid als kunstenaar mooi tot uiting.

Marion Bloem (1952)
Bekend bij een groot publiek is Marion Bloem om haar boeken, films en documentaires. Haar literaire debuut “Geen gewoon Indisch meisje” was direct een grote hit en is in het geheugen van velen gegrift. Vele boeken volgden. In 2022 ontving Marion Bloem de Constantijn Huijgensprijs voor haar hele oeuvre. Op een aantal van haar boeken prijkt een schilderij van haar hand. Zij heeft daarin een heel eigen beeldtaal ontwikkeld vol rauwe emotie en symboliek. Schilderijen van haar hand maken deel uit van deze expositie.

Wanneer

Datum: zaterdag 16 september 2023
Tijd: 12:00 - 17:00

Prijsinformatie

€ 9,00


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.