Expositie / Tentoonstelling Gratis activiteit

Duo-expositie Theo Mackaay en John Konijn

In de duo-expositie van Theo Mackaay en John Konijn wordt een interessant spanningsveld gecreëerd doordat, elk op hun eigen manier ze de wereld om hen heen verkennen. Waar John de buitenwereld probeert te duiden, richt Theo zich op de binnenwereld en de wereld van gevoelens, om deze naar buiten te brengen. Deze omkering in hun manier van werken zorgt voor een boeiende dynamiek wanneer hun werken samenkomen bij Kunsthuis Glue.

Inzoomen en uitzoomen

De prachtige bronzen beelden van kunstenaar Theo Mackaay vertonen proporties die buiten de norm vallen, waardoor emotie op een bijzondere manier wordt uitgedrukt. Deze beelden verleiden je om eromheen te lopen, dichterbij te komen en je te verwonderen over de sferische beeldtaal die ze bevatten. Wanneer je inzoomt op het werk van Theo, zie je niet alleen de prachtige beeldtaal, maar ook de hoge kwaliteit en verfijning van het werk.

Sta je dicht bij de schilderkunst van John Konijn, met je neus op het doek. dan zie je een uitspatting van losse verf, klodders met een losse toets aangebracht. Het lijkt haast willekeurig. Zoom je uit dan ontstaat er zo’n rake taal van verbeelding. Het is bijna niet te bevatten dat ogenschijnlijk willekeurige kwaststreken veranderen in taferelen die zo sferisch en duidelijk zijn. Ieder kustwerk is een wereld op zich.

Wat beide kunstenaars verbindt, is hun volledige overgave aan de kunst. Beiden zijn doordrenkt van het maakproces en bereid om vele offers te brengen om de kunst naar een hoger niveau te tillen.

Wanneer

Datum: vrijdag 6 oktober 2023
Tijd: 13:00 - 17:00

Prijsinformatie

gratis entree

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.