Expositie / Tentoonstelling Zomervakantie

Expositie Grensverleggers door Het Wilde Oog

De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort
zaterdag 16 juli t/m zondag 9 oktober 2022

Het Wilde Oog nodigde voor hun nieuwe werk Grensverleggers zes kostuumvormgevers uit om een kostuum te maken met een Spakenburgse techniek uit visserij of klederdracht als inspiratie. De ontwerpen worden gedragen door zes theatermakers die baanbrekend werk hebben verricht in de podiumkunsten. Dit resulteerde in weer een serie verrassende foto’s. In de expositie zijn naast een aantal foto’s ook een aantal kostuums te zien, gedragen door de theatermakers. Van Aziz Bekkaoui, Mirjam Pater, Linda Eijssen en (vanaf 21 juli) Rien Bekkers.

Als eerbetoon aan grensverleggend kunstenaar Mondriaan exposeert Het Wilde Oog ‘Grensverleggers’ in het kader van het Mondriaan 150 jaar in De Katoendrukkerij in De Volmolen in Amersfoort. Deze locatie ligt op de grens van de oude en de Nieuwe Stad, maar ook op de overgang van oude en nieuwe gebruiken in ambacht, erfgoed en kunst.

Het Wilde Oog wenst het kijken in dwarsverbindingen te stimuleren: De wereld van klederdracht, die van Mondriaan en die van vernieuwende theatermakers schuiven in elkaar en over elkaar heen. Culturele rijkdom vormt het resultaat. Onder het motto ‘Kijk Wild & Denk Lenig’ hebben Hans Lemmerman en Inge van Run de afgelopen 20 jaar laten zien hoe de wereld van kunst en die van volkscultuur elkaar versterken. Sinds 2000 portretteert het duo vrouwen in klederdracht ten opzichte van werk van diverse Nederlandse en internationale kunstenaars. Dit levert verrassende, vervreemdende en geestige beelden op.

Wanneer

Datum: vrijdag 7 oktober 2022
Tijd: 10:00 - 17:00

Prijsinformatie

€ 5,00


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.