Welkom in Amersfoort!

Wat te doen in Amersfoort?

Genoeg! Kom genieten van een rondvaart door Amersfoort met de Waterlijn, beleef de vele evenementen en festivals, ervaar hoe het is om te winkelen in het historische centrum van Amersfoort of pak de fiets en verken de prachtige natuur. Amersfoort heeft het allemaal!

Meet the People!

Ontmoet de locals van Amersfoort! Ze vertellen met liefde over hun Amersfoort en geven tips!

Amersfoort Citycard

Ontdek de prachtige stad met de Amersfoort Citycard! Bezoek musea, stap op de rondvaartboot of wandel mee met een gids door de stad. 

Bekijk de virtuele tour!

Ontdek Amersfoort vanuit uw luie stoel
Nu alvast een kijkje nemen in Amersfoort? Bekijk dan onze virtuele tour met de mooiste 360⁰ panoramafoto's!

Plattegrond

Handig zo'n centrumkaartje met wetenswaardigheden over Amersfoort. Download de plattegrond of haal 'm gratis af bij de VVV.

VVV Amersfoort

Je bezoek begint hier! Loop binnen (Breestraat 1, Amersfoort), bel (0900-1122 364 € 0,50 p/g) of mail (info@vvvamersfoort.nl).

BESTE HOTELSTAD VAN NEDERLAND

Op basis van beoordelingen bezoekers van Trivago.nl

“De beste Nederlandse hotelstad is Amersfoort. Hotels in Amersfoort hebben samen de hoogste gemiddelde beoordeling van Nederland.” Dat meldt trivago, de wereldwijde zoekmachine voor hotels op basis van beoordelingen. Amersfoort scoort nationaal en internationaal steeds beter. Zo liet de Telegraaf recentelijk weten dat Amersfoort op plek 8 in de top 10 stedentrips staat en wordt Amersfoort door bezoekers van TripAdvisor hoog gewaardeerd als 1 van de 10 beste bestemmingen in Nederland. De stad staat in de ‘TripAdvisor Travellers Choice 2014’.

Klik hier voor hotelaanbiedingen.