Eemhaven Amersfoort is dé ‘ankerplaats’ voor de pleziervaart op de Randmeren en voor campers. Uniek gelegen aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Geniet van de sfeer, het water, de schepen en de vrolijke mensen. In de Eemhaven is van alles te doen: Lekker eten op het water bij restaurantschip De Saffraan of van werelds eten genieten bij Wereldrestaurant Dara of eten bij Kroast. Borrelen in bikini, stranden aan de Eem en happen in het zand bij restobar-dansclub Zandfoort aan de Eem of dineren in de stijlvolle ambiance van restaurant en wijnbar Merlot.

Faciliteiten
De moderne passantenhaven heeft alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf en biedt plaats aan zowel kleinere als grotere boten (tot 20 meter lengte, 2 meter diepgang en een vaarhoogte van 7,20 meter).

Je kunt direct vrij gebruik maken van alle faciliteiten (elektra, water, douches, toiletten, vuilcontainers, vuilwaterpomp, oliehoudend waterpomp), maar vanaf 16.00 uur is een vergunning verplicht. Deze vergunning verkrijg je door je gegevens in te vullen en je havengeld(en) te betalen in de “Blue water app” (downloaden in de appstore). In de winterperiode is het sanitair gebouw gesloten. Kijk voor informatie op de publicatieborden, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw.

Van 1 april tot 1 november worden de Koppelbrug en de Kwekersbrug dagelijks bediend tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Alleen tussen 16.30 uur en 17.30 uur zijn de bruggen gesloten. Dit in verband met de spits. De brugwachter is te bereiken op (033) 461 57 97. In de winterperiode worden de bruggen alleen op afspraak bediend.

Overnachten op je eigen boot
De (dienstdoende) havenmeester komt dagelijks meerdere keren langs. Kijk voor informatie op het publicatiebord, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw. Kantoor haven- en marktmeester is op de Hof 2 (naast de Sint Joriskerk). Telefonisch bereikbaar op telefoonnummer [033] 469 50 70. Bij afwezigheid graag voicemail inspreken.

Tarieven 
Het tarief over de periode van 1 april tot 1 oktober bedraagt € 1,20 per strekkende meter en over de periode van 1 oktober tot 1 april € 0,60 per strekkende meter, inclusief de mogelijkheid om gebruik te maken van genoemde faciliteiten.

Camperplaatsen Eemhaven
In de Eemhaven is niet alleen plaats voor boten, ook campers hebben er hun plek. De camperplaats is te vinden op de Kleine Koppel tegenover nr. 35 (bij de brandweer). De locatie biedt plaats aan drie campers en is uniek gelegen aan de Eem en aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Meteen achter de Koppelpoort wandel je de historische binnenstad van Amersfoort in. Daar lonken de zonnige terrassen, gezellige winkelstraten, markten en vele zomerse festivals. In de nabijheid zijn supermarkten en andere winkels. De plek is aangegeven met een bord, waar ook de huisregels te vinden zijn.

 

Vissen in Amersfoort

In Amersfoort zijn er talloze mogelijkheden om te vissen, zowel in de stad als in de natuur. De Eem in het oude stadscentrum is een populaire plek met een rijk visbestand. De vijvers in de woonwijken zijn ook goede opties, vooral in de zomermaanden kun je er brasem, voorn, snoek en karper vangen. Daarnaast zijn er super veel andere interessante viswateren om te checken zoals; De Isselt, De Hoef en Calveen, de Heiligenbergerbeek (met uitzondering van een deel), de Flierbeek, de Oostelijke Singelgracht, de vijvers in het Soesterkwartier.

Ontdek zelf hoe leuk het is om te vissen in Amersfoort. Op deze website lees je er alles over:

https://www.sportvisbrigade.nl/vissen-in-de-regio/utrecht/vissen-in-amersfoort/                                    

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.