Gijs Idema Trio | JPA Next Generation

Stadscafé & Evenementenlocatie De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort

Het JazzPodium Amersfoort presenteert dit seizoen de nieuwe generatie jazzartiesten. Muzikanten die onlangs afgestudeerd zijn en nu al hoge ogen gooien op de podia en festivals in Nederland en daarbuiten. Houd deze talenten in de gaten, want u gaat nog veel van ze horen!

Het Gijs Idema Trio wordt vaak geprezen om de karakteristieke sound, die te kenmerken valt als dynamisch, lyrisch met veel ruimte voor interactie. Ze weten de luisteraar te boeien met een frisse benadering van de hedendaagse muziek. Het trio zoekt de grenzen op van wat deze bezetting te bieden heeft en komt daarmee tot een vernieuwend concept waarin ze voornamelijk eigen composities spelen en alle drie de bandleden van essentieel belang zijn. De band bestaat uit Gijs Idema (gitaar), Cas Jiskoot (contrabas) en Tim Hennekes (drums).

In het verleden speelde het trio op diverse festivals en podia zoals het Festival Jazz International Rotterdam, Jazzfest Amsterdam, Bimhuis en het LantarenVenster. Ook wonnen ze het Prinses Christina Concours, de Leidse Jazz Award en de Expression of Art Award. In januari 2018 bracht het trio hun debuutalbum 'Squares' uit.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

• € 5,00