Foto-expositie NAAR HUIS?/COMING HOME? in de St. Joriskerk Amersfoort

De expositie Naar huis?/Coming Home? is van 8 september tot 25 oktober te zien in de St. Joriskerk in Amersfoort. De expositie wordt georganiseerd door 033fotostad i.s.m. het Nationaal Monument Kamp Amersfoort en het Sovjet Ereveld in het kader van 75 jaar Vrijheid. Het geheel is mede mogelijk gemaakt met steun van het VFonds en de stad Amersfoort.

Deze expositie geeft in beeld en verhaal een impressie van het verlangen naar thuis en de zoektocht naar familie en bekenden. De ontreddering, het weerzien of het vinden van een nieuw thuis, soms ver van huis, wordt treffend in beeld gebracht. Veel families hebben nooit antwoord gekregen op de vraag waar hun geliefden zijn gebleven.

Naast de foto-expositie wordt een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd. De opening vindt plaats op 12 september en wordt verricht door burgemeester Lucas Bolsius. Oud Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet houdt op 3 oktober een Jorislezing over 75 jaar vrijheid. Ook zal er een lezing zijn met Marieke van der Velden over The Island of All Together. Kijk voor het programma op de website van 033fotostad.com.

Openingstijden St. Joriskerk: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. Bij huwelijken e.d. geen toegang. Raadpleeg de website van de St. Joriskerk.

Wanneer

  • dagelijks t/m 24 oktober 202011.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 3,50