Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Mirakels Amersfoort: Johan van Oldenbarnevelt

Contact

Adres:
Onze Lieve Vrouwetoren
Lieve Vrouwekerkhof
3811 BN Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Doe mee met Mirakels 2019, loop deze speciale stadswandeling van ongeveer 60 minuten!

Johan van Oldenbarnevelt

Precies 400 jaar geleden werd Johan van Oldenbarnevelt, één van de founding fathers van ons land, op het Binnenhof onthoofd. Deze gebeurtenis is bij veel Nederlanders bekend. Maar waarom en welk verhaal eraan voorafging, is veel minder bekend. Het is de tijd dat ons land ontstond. Dat we niet meer afhankelijk waren van andere koningen. Dat de basis werd gelegd voor ‘onze’ Gouden Eeuw. De tijd dat de basis van onze bestuurlijke structuur en cultuur werd gelegd door Johan van Oldenbarnevelt.

Multimediale tour

In onze historische binnenstad brengt de stichting Mirakels Amersfoort het verhaal van Johan van Oldenbarnevelt tot leven. Het verhaal van de jongen die uitgroeide tot de belangrijkste bestuurder van ons land. En het verhaal van een stad die onderdeel werd van de opstand tegen de Spanjaarden, waar jonge mannen voor de VOC gingen werken en waar de mythe rondgaat dat Johan ligt begraven onder de Sint Joriskerk. Dit alles gevat in een multimediale tour voor jong en oud.

Ben jij nieuwsgierig naar het leven van Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen uit de Nederlandse geschiedenis én geboren Amersfoorter? Wil je tijdens de Kerstvakantie de stad op een verrassende manier leren kennen? Kortom, wil jij óók dit bijzondere Mirakel van Amersfoort ontdekken? Doe dan mee!

Datum & Kaartjes

Mirakels Amersfoort (van 26 t/m 28 december 2019 en 3/4 januari 2020) is leuk, spannend én leerzaam voor iedereen! Leer Amersfoort op een andere manier kennen (met echte acteurs en moderne technieken) en geniet van een bijzonder uitje in de donkere dagen van het jaar. Een kaartje kost €10,00 voor volwassenen, €7,50 voor kinderen t/m 17 jaar én is gratis voor kinderen t/m 5 jaar. 

Koop je tickets hier

Prijzen

  • KinderenGratis t/m 5 jaar
  • Kinderen€ 7,50 van 6 t/m 17 jaar
  • Volwassenen€ 10,00