Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Jojo Rabbit

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Jojo Rabbit is een mix van klucht, fantasie, en drama over het opgroeien en volwassen worden van de jongen Jojo Betzler in het Nazi-tijdperk.

Schrijver en regisseur Taika Waititi (‘Hunt for the Wilderpeople’), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Johannes ‘Jojo’ Betzler is een eenzame en zachtaardige jongen die gepest wordt. Hij is lid van de Hitlerjugend waar hij zijn bijnaam Jojo krijgt. Een losgeslagen walkure (Rebel Wilson) en een rare stormtrooper (Sam Rockwell) runnen de jeugdkampen. Geen ideale rolmodellen voor Jojo om zich mee te identificeren. Daarom verzint hij een imaginaire vriend: Adolf Hitler (gespeeld door Taika Waititi zelf).

Zijn wereldbeeld staat op zijn kop wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder Rosie (Scarlett Johansson) een Joods meisje, Elsa (Thomasin McKenzie, bekend van haar geweldige rol als Tom in ‘Leave no Trace’) verbergt. Ondanks de raad van zijn stupide denkbeeldige vriend Adolf begint Jojo het nationalisme ter discussie te stellen. Zijn ontmoeting met Elsa, eerst nog het monster op zolder, later degene die hem het beste begrijpt, is cruciaal is voor zijn ontwikkeling. 

De film is gebaseerd op de roman ‘Caging Skies’ van schrijfster Christine Leunens.

Voor meer info, tijden & tickets kijk hier.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa
  • DiscriminatieJa