Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Judy

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Renée Zellweger speelt Judy Garland, de legendarische Hollywoodster in deze biopic.

Het is 1968 als Judy Garland arriveert in een winters Londen. De actrice bereidt zich voor een reeks uitverkochte theatershows op West End. Garland is op dat moment een fragiel poppetje. 47 jaar is ze en ze staat al 45 jaar in de spotlights. Dertig jaar na haar wereldwijde doorbraak met haar rol in de film ‘The Wizard of Oz’ is ze doodmoe, mede door jarenlange verslavingen aan medicijnen en drank. Ze wil het liefst terug naar haar kinderen in Amerika.

Te zien is hoe Judy zich voorbereidt op de show, oude vrienden opzoekt, fans om haar vinger windt, ruziet met haar management en uiteindelijk in de armen valt van Mickey Deans, haar toekomstige vijfde echtgenoot.

Renee Zellweger kruipt op overtuigende wijze in haar huid. Ze brengt daarnaast ook een album uit met liedjes die bekend zijn geworden door Garland, zoals 'Over the Rainbow' en 'Get Happy'. Naast Zellweger zijn Jessie Buckley, Finn Wittrock en Michael Gambon te zien. De film is gebaseerd op de musical ‘End of the Rainbow’ en is geregisseerd door de gevierde Britse toneelregisseur Rupert Goold. Garland overleed in 1969 aan een overdosis slaapmiddelen, waar ze al langer aan verslaafd was.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • Drugs en alcoholmisbruikJa
  • DiscriminatieJa