Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dolor y gloria (16+)

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

We kennen Pedro Almodóvar onder meer van ‘Hable con ella’, ‘Volver’, ‘Todo sobre mi madre’ en ‘Julieta’. Dit keer kijkt een regisseur op leeftijd (zijn alter ego) terug op zijn verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft behaald.

Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk herenigd nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (gespeeld door Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. ‘Dolor y gloria’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

Meer info & tickets: https://lievevrouw.nl/producties/film/sep-2019/dolor-y-gloria/

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa
  • Drugs en alcoholmisbruikJa