Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Free Solo

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Free solo klimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, is dé ultieme sportprestatie. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele staat waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje is meestal dodelijk. 

Alex Honnold is een bedachtzame, grappige en bloedeerlijke jonge man met sinds kort een vaste vriendin. Ook is hij een rotsklimmer die zijn droom wil verwezenlijken: het free solo beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de een kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. 

In deze letterlijk adembenemende film volgen we Alex die worstelt met zijn passie, maar hij kan niet anders dan naar het sublieme reiken. Het uitdagen van de dood is essentieel, en door de rotswanden free solo te beklimmen, bereikt hij een bepaalde focus waarbij hij zichzelf overstijgt. Voor zijn vriendin betekent de relatie met Alex leven in het besef dat hij elk moment kan sterven. 

De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Zelden riep een film zoveel adrenaline op. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig ook de allerbeste bergfilm regisseurs van de wereld zijn.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa