Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Ask Dr. Ruth

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Met haar kleine gestalte, zwaar Duits accent en tomeloze energie is Dr. Ruth een opmerkelijke verschijning. De wereldberoemde seksuologe is de negentig inmiddels gepasseerd, maar aan energie nog altijd geen enkel gebrek bij ‘oma Freud’. Al decennia lang is ze te gast in de internationale media om seks en seksualiteit te bespreken. Ze noemt zichzelf geen feminist, maar speelde met haar seksuele adviezen wel degelijk een sleutelrol in de emancipatie van de Amerikaanse vrouw.

Veertig boeken, een radio-talkshow en vijf grote televisieshows over seks en seksualiteit verder, kijkt Dr. Ruth terug op haar roerige bestaan. In de documentaire kijkt ze terug op haar traumatische jeugd en hoe zij één van de belangrijkste woordvoerders werd in de seksuele revolutie. Ze wordt gevolgd terwijl ze van de ene naar de andere activiteit stiefelt. Ze geniet duidelijk ook van de aandacht.

Achter dokter Ruth Westheimer gaat Karola Siegel schuil, het enige kind van een orthodox-Joods gezin in Frankfurt an Main. Ze ontsnapte als kind aan de klauwen van Hitlers nationaalsocialisme maar zou haar ouders nooit meer zien. Als ‘wees van de Holocaust’ moest ze zichzelf helemaal opnieuw uitvinden. Zonder familie, in een vreemd land.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Let op met kinderen tot 9 jaarJa
  • AngstJa