Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Rondleiding tentoonstelling Oude Meesters

Museum Flehite presenteert 'Oude meesters - Collectie Vozyakov'. De selectie uit de omvangrijke collectie van de gepassioneerde verzamelaar biedt inzicht in ruim drie eeuwen Europese kunstgeschiedenis. Tijdens deze rondleiding wordt dieper ingegaan op de verhalen en de symbolieken achter de werken uit de veelzijdige verzameling.

De collectie oude meesters van Igor Vozyakov toont de invloed van Italiaanse schilderkunst uit de Renaissance op Vlaamse en Noord-Nederlandse schilderkunst. Meesters als Sebastiano del Piombo en Santi di Tito beïnvloedden schilders uit het noorden. In Vlaamse steden als Antwerpen en Brugge was sprake van een levendige uitwisseling van artistieke ideeën tussen schilders als Jan Breughel de Oude, Daniël Seghers en Abraham de Lust. Deze Vlaamse schilders van met name religieuze onderwerpen en bloemstillevens legden een stilistische en iconografische basis waarop latere generaties bloemenschilders, zoals de Noord-Nederlanders Willem van Aelst en Jan van Os voort werkten.

De veelzijdige tentoonstelling in Museum Flehite toont circa veertig kunstwerken uit de periode tussen 1550 en 1800 uit de kunstcollectie van Vozyakov. Speciale belangstelling heeft verzamelaar Vozyakov voor het marine-genre en militair-historische schilderkunst. Vozyakovs passie voor iconen klinkt door in de aanwezigheid van de nodige Bijbelse schilderkunst in zijn collectie oude meesters.

Praktische info
Data: Donderdag 18 juli, 8 augustus, 12 september, 3 oktober
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Prijs: Deelname is gratis op vertoon van een entreebewijs
Reserveren: 033 – 2471100 (di t/m zo tussen 11.00 – 17.00 uur)
Er kunnen maximaal 20 personen per rondleiding mee